2008-09-10

Πόθεν Έσχες βουλευτών

Διαβάζω στο xblog.gr ότι ο Γιάννης σε email που έστειλε πριν από μερικές μέρες για πρόσβαση στα "πόθεν έσχες" των βουλευτών, έλαβε την (τηλεφωνική) απάντηση ότι αυτά δίνονται μόνο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε αντίθεση με τον Γιάννη, εγώ προτίμησα στο αντίστοιχο email που έστειλα πριν από μία εβδομάδα σχεδόν (5/9, πολύ νωρίς το πρωί), να μην βάλω κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας. Ο λόγος πολύ απλός, θέλω η οποιαδήποτε επικοινωνία μου μαζί τους να είναι καταγεγραμμένη χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης ("με ποιον μιλήσατε;" "τί ακριβώς σας είπε;" κ.λ.)

Απάντηση δεν έχω λάβει ως τώρα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη υποκρισία από την πλευρά την βουλής να μην επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε πολίτη, στα πόθεν έσχες των βουλευτών και των συζύγων τους.

5 σχόλια:

Homo Sapiens είπε...

Συμφωνώ Παναγιώτη,

Πρόκειται για αμιγώς δημόσια δεδομένα και επομένως είναι απαραίτητη η ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτά.

Πώς σου φάνηκε η συζήτηση στις Βρυξέλλες? Αναμένουμε τα συμπεράσματά σου...

Την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, κάτι που δεν ανέφερα στο post μου, είναι το εξής: Ούτε εγώ στο email που έστειλα έβαλα τηλέφωνο επικοινωνίας, μόνο το blog και το email μου έβαλα.

Χθες όταν με πήραν δεν σκέφτηκα ότι δεν είχα βάλει τηλέφωνο επικοινωνίας. Επιστρέφοντας όμως σπίτι, μου είπε ο πατέρας μου ότι πήραν τηλ στο homecinema.gr (είναι του πατέρα μου το site), με ζήτησαν εκεί και από εκεί τους έδωσαν το κινητό μου!

Υποψιάζομαι ότι μπήκαν στο xblog.gr, πάτησαν στη σελίδα "Σχετικά με το xblog" και εκεί είδαν ότι ένα από τα site που έχω στήσει είναι το homecinema.gr και κάλεσαν εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έχεις βάλει τηλέφωνο, δύσκολα θα σου απαντήσουν, γιατί όπως μου είπε η κυρία που με πήρε τηλέφωνο (δε κράτησα όνομα), στο τμήμα των Πόθεν Έσχες δεν έχουν email!

Τα email πάνε αρχικά στη Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής και από εκεί μοιράζονται στα άλλα τμήματα για να σταλούν απαντήσεις κλπ.

Jim.Hellas είπε...

Έλεος! Τι θα πει ολόκληρη γραμματεία της Βουλής να μην έχει email???

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς έγραψα σήμερα...

Κάποτε μία υποψήφια βουλευτής μικρου κόμματος μου έμαθε πως ποτε μα ποτέ σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν απαντάς με mail όταν έχεις τηλέφωνο!

Φυσικά και θα έχουν email...