2008-06-27

Τα blogs, το ΠΑΣΟΚ και ο διάλογος

Ο Νίκος γράφει ότι "Οι bloggers του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το Μέσο περίπου σαν τηλεόραση". Αν και μάλλον "κατηγορεί"[*] άδικα αρκετό κόσμο, θα αναγνωρίσω ότι σε ένα βαθμό το blog αυτό έχει πέσει σε αυτή την παγίδα.

Υπάρχει λόγος όμως. Και ο λόγος είναι να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό ενημέρωσης που αφήνουν τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αρκούνται σε ένα πολιτικό κουτσομπολιό και παραφιλολογία και αφήνουν την ουσιαστική πολιτική εκτός. Ο πολίτης ΔΕΝ μπορεί να μάθει τί λέει ένα κόμμα (όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ). Συχνά, ναι, το REC (on)[**] παίζει τον ρόλο τηλεόρασης: προσπαθεί να δώσει το υλικό για να ενημερωθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και λειτουργεί ως πηγή και όχι ως "κόμβος" (hub) μέσα στο δίκτυο των blogs.

Αλλά όταν βλέπω την χθεσινή ομιλία Παπανδρέου



να μεταφέρεται έτσι



τί να κάνω; Από που θα μάθει όποιος ενδιαφέρεται, τί είπε ο Παπανδρέου;

--
[*] σε εισαγωγικά, γιατί ΟΚ, δεν είναι κατηγορία, δεν λέει ότι γίνεται κάτι κακό.
[**] το blog, όχι ο blogger, αφού η παρουσία μου δεν περιορίζεται στο REC (on).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που δεν διευκρίνησα Παναγιώτη. Είναι αυτονόητο ότι θα μεταφέρετε τη δική σας οτπική για τα πράγματα και τη δική σας επιχειρηματολογία. Και αυτή μάλιστα είναι λογικό να είναι κυρίαρχη.

Δεν θα γίνουν τα μπλογκς σας παιδική χαρά φιλολογικών συζητήσεων. Απλά περιέγραψα ότι μου λείπει μια πρόσκληση σε διάλογο και στην αντίθετη άποψη...