2008-06-11

Γιατί, κ. Σημίτη;

Την ώρα που η ΝΔ βρίσκεται στα χειρότερά της. Την ώρα πού οι υπόλοιποι μνηστήρες πάνε να φάνε τους Μητσοτάκηδες μέσω Siemens. Την ώρα που ο "light" Συνασπισμός του Τσίπρα έρχεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες που συνεπάγεται να ξεπερνάς, έστω και σε δημοσκοπήσεις, το 10% και βλέπει ότι ακόμη και στο εσωτερικό του υπάρχουν φωνές που διαφωνούν με την στάση του στις καταλήψεις. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ μετά από μία δύσκολη περίοδο δείχνει ομόνοια και μπορεί να περάσει το μήνυμά του και τις θέσεις του στην κοινωνία. Την ώρα που η εικόνα του ΠΑΣΟΚ δείχνει μετά από αρκετό καιρό σημάδια ανάκαμψης.

κ. Σημίτη, τώρα βρήκες να δώσεις υλικό στα κανάλια των συγκροτημάτων ώστε να αρχίσουν να μιλάνε πάλι για εσωτερική αμφισβήτηση; Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επειδή ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός. επειδή έβαλε την ελλάδα στην ΟΝΕ. επειδή ήταν πολύ καλύτερος από κάθε άλλον.

αχάριστοι.

Στέλιος είπε...

Παναγιώτη και εγώ έκανα αμέσως σχετική ανάρτηση μολις το άκουσα! Είναι βαλτός ο άνθρωπος, δεν το πήρατε χαμπάρι? θέλει να περάσει στην ιστορία σαν ο σωτήρας του Πασόκ! Εκείνη τη λέξη που λέγεται "διαγραφές" την ξεχάσατε? Είδες σήμερα την δημοσκόπηση της MRB για το Μέγκα? Ο Καραμανλής θεωρείται στιβαρός και ο Πρόεδρος χωρίς πυγμή! Είπαμε, ανεκτικός-ανεκτικός, αλλά ας θυμηθεί τί έλεγε και ο παππούς του.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι τι ενστάσεις προέβαλλε ο τέως επιτυχημένος Πρωθυπουργός. Ουσιαστικά υπερασπίστηκε το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ των κεκλεισμένων θυρών, επικρίνοντας το σημερινό ΠΑΣΟΚ των ανοιχτών καλπών. Ε άθελά του μάλλον υπογράμμισε τα δημοκρατικότερα και προοδευτικότερα αισθήματα του σημερινού Προέδρου.

Ορέστης

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Ορέστη, πραγματικά σέβομαι κάθε διαφορετική άποψη. Και πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Το πρόβλημά μου δεν είναι η διατύπωση διαφορετικής άποψης από τον Σημίτη, αλλά ο επικοινωνιακός χειρισμός.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς τα επικοινωνιακά ελατήρια του τέως Πρωθυπουργού δεν θα τα υπερασπιστώ καθώς πέραν του ότι διαφωνώ με την άποψή του, κινήσεις τέτοιου τύπου είναι το τελευταίο που έχει ανάγκη ο τόπος αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες...

Ορέστης

Ανώνυμος είπε...

Ο τόπος έχει ανάγκη από μία σοβαρή αντιπρόταση διακυβέρνησης, κάπου να πιστέψει, ότι μπορεί να έρθουν καλύτερες μέρες. Αυτό, το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά το εξέφραζε στην κοινωνία, το 80 με την ΑΛΛΑΓΗ και το 96 με τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ.

Αυτό είναι το ζητούμενο του ΠΑΣΟΚ και για την σημερινή εποχή, να μπορέσει να εμπνεύσει σιγουριά στο πολίτη για να διεκδικήσει την ψήφο του. Μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ δεν το κάνει αυτό και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα δεν πρόκειται να το κάνει.

Σέρνεται πίσω από επιλογές δευτερευούσης σημασίας με μία μιντιακή προδιάθεση. Η πολιτική όμως δεν διαμορφώνεται μονάχα από μιντιακά σκετσάκια.

Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κίνημα στο οποίο κάποιος έχει ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Μπορεί να υπάρχει μία κυρίαρχη άποψη αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα απόψεις και αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα κόμμα που θέλει να εκφράσει πολλαπλές εκφάνσεις της Ελληνικής κοινωνίας. Βλέπω μία διάθεση από όλους όσοι υποστηρίζουν τον πρόεδρο με θέρμη να εκφράζονται σαν να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, σύντροφοι για να μην είναι οικογενειοκρατικό και κατ' επέκταση συντηριτικό το κίνημα αγωνιστήκαμε και συγκρουστήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς για να μην είναι οικογενειοκρατικό το κίνημα ο σημερινός Πρόεδρος δεν έχει τις διαγραφές ως πρώτη σκέψη - αντίθετα έδωσε την εκλογή του Προέδρου στον λαό. Ακριβώς για να μην έίναι συντηριτικό το κίνημα δεν πρέπει να φοβάται τα δημοψηφίσματα. Το ορθό αυτό πνεύμα της σημερινής ηγεσίας το "εκμεταλεύονται" με ορθό τρόπο τα στελέχη του? Αυτό είναι το θέμα...

Ορέστης

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@IrDA: όπως ανέφερα και παραπάνω, μου αρέσει να υπάρχουν διαφορετικές θέσεις. Στο κάτω-κάτω ποιος έχει το αλάθητο;

Αλλά υπάρχουν τρόποι να διατυπώσεις την πιο βαθιά διαφωνία, χωρίς να δημιουργείς πρόβλημα (ή να μετατρέψεις μία επουσιώδη διαφωνία σε σύγκρουση).

Ο τρόπος και ο χρόνος που εξέφρασε την διαφωνία του ο Σημίτης μου κακοφαίνεται, όχι το περιεχόμενό της που αποτελεί μία σεβαστή πολιτική θέση.

Ανώνυμος είπε...

@vrypan: Δεν μπορώ να κρίνω τον τρόπο της παρέμβασης του κ. Σημίτη γιατί δεν γνωρίζω τις προθέσεις του, σίγουρα δεν θεωρώ πάντως ότι σκοπό έχουν να πλήξουν το κίνημα.

Μπορώ ενδεχομένως να καταλάβω την αντίδραση αυτή εάν δεχθούμε πως τα όργανα του κόμματος σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο έχουν μετασχηματιστεί σε χώρους ανάδειξης υποστηρικτών του Προέδρου και μόνον, και όχι χώροι στους οποίους κατατίθενται απόψεις προς συζήτηση έστω και αν είναι διαφορετικές από την κυρίαρχη. Εμένα να σου πω την αλήθεια αυτό μου κακοφαίνεται πιο πολύ. :(

Ο χρόνος προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι τώρα κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ το αίτημα για δημοψήφισμα για την κύρωση της συνθήκης της Λισσαβόνας.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ έκανε την ανεκδιήγητη αυτή ενέργεια απλά για να κάνει ζημιά στον Παπανδρέου.

Έτσι απλά, ψυχρά και χωρίς τύψεις.

Όπως όταν έδερνε συνταξιούχους, έσκαγε τα λάστιχα των αγροτών και έβαζε ένα χιλιάρικο διόδια στον μοναδικό σοβαρό δρόμο της Αθήνας.

Όπως όταν εκβίασε το Συνέδριο του 1996 για να γίνει πρόεδρος, όπως όταν έκανε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αφού είναι τόσο αγαπητός και καλός γιατί δεν κάνει κόμμα να δούμε τι θα γίνει;

Αυτός είναι ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ, τέτοια κάνει.