2008-06-08

η Χίλαρι αποσύρεται, αλλά τώρα έχει άλλη δουλειά

Η Χίλαρι Κλίντον αποσύρεται από την κούρσα για την διεκδίκηση του χρίσματος για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών στις Προεδρικές εκλογές. Αλλά τα πράγματα για τον Ομπάμα δεν είναι τόσο εύκολα.

Η σύγκρουση Ομπάμα-Κλίντον για την διεκδίκηση του χρίσματος μπορεί να έληξε, αλλά οι πληγές στο εσωτερικό του κόμματος είναι βαθιές. Η πόλωση που δημιουργήθηκε εκτιμάται ότι θα μετατραπεί σε απώλεια ψήφων, κάποιοι λένε ότι το 25% των υποστηρικτών της Κλίντον είναι πιθανό να ψηφίσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Μακ Κέιν.

Διάβασα σε διάφορα blogs ότι η Χίλαρι δεν θα πρέπει να εξαφανιστεί τώρα, αλλά αντίθετα θα πρέπει να προσπαθήσει να πείσει όλους τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της να υποστηρίξουν τον Ομπάμα. Το ελπίζω -θα είναι κρίμα ένας χαρισματικός υποψήφιος όπως αυτός να χάσει την προεδρία από τις εσωτερικές διαμάχες των Δημοκρατικών.

2 σχόλια:

ManBlogg είπε...

Δεν ξέρω.. Καλό το χαρισματικός αλλά αυτό σημαίνει ότι βασικά λέει αυτά που ακούγονται όμορφα στ'αυτιά του κόσμου. Ακόμα καλύτερο το που θέλει να τραβήξει, τι θα εφαρμόσει και αν θα μειώσει το έλλειμμα, ενισχύσει το δολάριο, βελτιώσει το σύστημα υγείας και σταματήσει να ξοδεύει χτίζοντας αποικιοκρατικά μέγαρα τύπου αμερικάνικής πρεσβείας της Βαγδάτης. Μπορεί να μειώσει το μέγεθος του κράτους που εκτοξεύθηκε με τους Ρεπουμπλικάνους; Μπορεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και να βάλει τη χώρα από το χάος που δημιούργησαν τα επιτόκια του πάτου και τα χαμηλής πιστωτικής αξιοπιστίας στεγαστικά δάνεια που δημιούργησαν οι τράπεζες και οι μπακάληδες της Wall Street;
Από ό,τι έχω δει και ακούσει ως τώρα δεν έχω δει πολλά.
Από την άλλη, οι ρεπουμπλικάνοι θα πληρώσουν την ηλιθιότητα και ανικανότητα του Μπους. Κρίμα που ο Μακέϊν επιμένει τόσο στο πλάνο του Ιράκ και δεν την κάνει από κει αύριο.
ΥΓ. Όπως πιθανόν υποψιάζεσαι, θέλω να δω περισσότερες ιδέες τύπου Ron Paul για να πιστέψω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο... ;)

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Και θα εντυπωσιαστείς αν οι Δημοκρατικοί δεν μπορέσουν να ξεπεράσουν το χάσμα;

Αν τα καταφέρουν πάντως, πρέπει να πάρουμε και εμείς στο ΠΑΣΟΚ μαθήματα! Για να δούμε, θα χρειαστεί να στείλουμε τον Βενιζέλο -και όχι μόνο- για ιδιαίτερα στην Χίλαρυ;