2008-05-08

dialogos.gov.gr

Έχει δίκιο ο Θανάσης ότι το dialogos.gov.gr είναι ένα θετικό βήμα. Πρέπει να συμμετέχουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Η γκρίνια:

- Να βγάλουμε και την φωτογραφία του υπουργού, μαζί με τον χαιρετισμό (που κάνει λίγο σε Μαυρογιαλούρικη τακτική) και να βάλουμε το κυρίως αντικείμενο (την διαβούλευση) στην πρώτη σελίδα;
- Να περιμένουμε ότι θα υπάρχουν και άλλα θέματα και δεν θα διαβουλευθούμε μόνο για το πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά από το κακό internet;

4 σχόλια:

V for Vlamenoi ;) είπε...

Και για την παιδεία είχε γίνει προσπάθεια για on-line δημόσιο διάλογο και για υποβολή προτάσεων http://www.forum-paideia.gr/contact.php
αλλά προφανώς τότε υπήρχε διάθεση μόνο για γκρίνια από μερικούς…

Αυτή την περίοδο το site δείχνει και είναι παρατημένο, καλό θα ήταν κάθε υπουργείο να διατηρεί μια on-line πύλη για την υποβολή προτάσεων από πολίτες / ομάδες πολιτών…

Ανώνυμος είπε...

ενώ αυτή η φωτογραφία θα ήταν πολύ πιο όμορφη:

http://www.vouli.gr/Images/MPS/prwtopapas.jpg

Θανασης Δεληγιαννης είπε...

@ nick batsikouras:

Καταρχήν η σελίδα στην οποία παραπέμπεις ΔΕΝ είναι φόρουμ διάλογου. Μία φόρμα επικοινωνίας / υποβολής προτάσεων έχει εν είδει "κυτίου υποβολής παραπόνων". Άσε που μάλλον φιλοξενείται στο "Τα Ζώα Μου Αργά Hosting Co".

Διάλογος σημαίνει αναζητώ ενεργά τις απόψεις των ενδιαφερόμενων, μπαίνω στον κόπο να απαντήσω, να εξηγήσω το σκεπτικό πίσω από τις θέσεις μου και ναι, να ακούσω και τη γκρίνια και το κράξιμο.

Αυτά προφανώς για ένα κόμμα που κατέβηκε χωρίς πρόγραμμα στις εκλογές (τι να το κάνει, είχε το προηγούμενο!) είναι ψιλά γράμματα.

Όπως ψιλά γράμματα είναι τα "τρία ΔΕΝ" του Πρωθυμουργού που έγιναν "ναι μεν, αλλά" κλπ., κλπ, ad infinitum.

Καλό θα ήταν λοιπόν να μην "πετάμε" ένα forum ή μία ιστοσελίδα για άλλοθι και δημόσιες σχέσεις στον κόσμο αλλά να μπαίνουμε στον κόπο να ακούσουμε τις απόψεις του και κυρίως να δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης ώστε να βγάζουμε όλοι τα συμπεράσματά μας.

Το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" έχει περάσει ανεπιστρεπτί...

V for Vlamenoi ;) είπε...

«Καταρχήν η σελίδα στην οποία παραπέμπεις ΔΕΝ είναι φόρουμ διάλογου»

ΔΕΝ είπα πως είναι φόρουμ διάλογου.

ΕΙΠΑ πως είναι μια «προσπάθεια για on-line δημόσιο διάλογο και για υποβολή προτάσεων»

Αν μήτι άλλο ως Πολιτικός Επιστήμονας θα πρέπει να προσέχεις την ακριβή διατύπωση και να μην προσπαθείς να την διαστρεβλώσεις.

Κάποιος που έχει θέσεις, απόψεις και πολιτικές ακόμα κι αν δεν πιστεύει πως είναι ειλικρινής ένας διάλογος τοποθετείται και καταθέτει τις απόψεις του για να τον κρίνει ο πολίτης στο διηνεκές. Ώστε να κριθούν από την ιστορία οι πολιτικές που πέτυχαν, αυτές που απέτυχαν κι όσοι τις υποστήριξαν.

Αφού μας εξήγησες τι είναι διάλογος, εξήγησε μας τώρα και το γιατί κάποιοι αποχωρούν από τον διάλογο. Αλλά τι να πει κανείς για την ένδεια κάποιων που προσπαθούν να κρύψουν πως άλλα πίστευαν, άλλα λένε κι άλλα θα κάνουν…

«Καλό θα ήταν λοιπόν να μην "πετάμε" ένα forum ή μία ιστοσελίδα για άλλοθι και δημόσιες σχέσεις στον κόσμο αλλά να μπαίνουμε στον κόπο να ακούσουμε τις απόψεις του και κυρίως να δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης ώστε να βγάζουμε όλοι τα συμπεράσματά μας.»

Όπως προείπα «αυτή την περίοδο το site δείχνει και είναι παρατημένο, καλό θα ήταν κάθε υπουργείο να διατηρεί μια on-line πύλη για την υποβολή προτάσεων από πολίτες / ομάδες πολιτών».

Το συγκεκριμένο site διατηρούσε μια αρκετά μεγάλη βάση προτάσεων σχετικές με όλες τις βαθμίδες τις παιδείας, και επαναλαμβάνω πως είναι λυπηρό όλα αυτά να έχουν εγκαταλειφθεί…

«Το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" έχει περάσει ανεπιστρεπτί...»

Συμφωνώ, γι’ αυτό κι ο νέος νόμος πλαίσιο εφαρμόζεται…