2008-05-26

τα μεγάλα έργα στην Θεσσαλονίκη

Ο Αστέρης κάνει μία περίληψη του σχετικού άρθρου στην Μακεδονία της Κυριακής για την πορεία των μεγάλων έργων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και σχολιάζει:
4 χρόνια μετά τον τελευταίο απολογισμό, όλα τα εμβληματικά Μεγάλα Έργα που είχαν χαρακτηριστεί ως σωτήρια για την πόλη και το νομό Θεσσαλονίκης καθυστερούν, χωλαίνουν ή ακόμα απειλούνται με διακοπή.

"Μεγάλα Έργα: τα ζώα μου αργά, εώς καθόλου"...

2 σχόλια:

S G είπε...

ωπα για κατσε ποιον κατηγορουν για την καθυστερηση? ΔΕν εχουν ευθυνες οσοι μανιωδως αντιδρουν στην επεκταση του αεροδρομιου, σητν υποθαλασσια κτλ?

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@SG, φαντάζομαι δεν διάβασες το άρθρο του Αστέρη.

Σε θεωρητικό επίπεδο, ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα παραδείγματα, που είναι πολλά και το καθένα σηκώνει μία ολόκληρη συζήτηση:

Η διαπίστωση ότι κάποιος είναι ανίκανος να εφαρμόσει την πολιτική που υποσχέθηκε, δεν σημαίνει ότι θα ήθελες απαραίτητα να το κάνει. Άλλο να κρίνεις την πολιτική και άλλο την αποτελεσματικότητα.

Ένα ακραίο παράδειγμα: Το να πεις ότι είμαι ανίκανος να κόψω ένα δάσος, για να χτίσω εμπορικό κέντρο όπως είχα υποσχεθεί δεν σημαίνει ότι θα ήθελες να το κάνω. Παρόλα αυτά μπορείς να πεις ότι ήμουν ή ανίκανος ή ψεύτης.