2008-05-14

Πίσω από τις λέξεις... δεν κρύβεται τίποτα.

Το κακό με το να μην βλέπω τηλεόραση (πέρα από τις ειδήσεις που γράφω και βλέπω σε fast forward, αφού "πρέπει" δυστυχώς να έχω μία εικόνα τί λένε) είναι ότι μπορεί να μου ξεφύγουν διάφορα. Βέβαια, από την άλλη αν παίξει κάτι ενδιαφέρον, κάπου θα το πετύχω στην blogόσφαιρα -δεν μπορεί, κάποιος θα το αναφέρει, κάποιος θα γράψει κάτι.

Ε, λοιπόν, χθες έμαθα για την συνέντευξη του Τσίπρα στο ALTER που έγινε πριν από σχεδόν 2 βδομάδες -πάλι καλά που βλέπει ο πατέρας μου τηλεόραση και με ενημερώνει. Περίεργο, σκέφτηκα, δεν μπορεί να μην έχει γράψει κάποιος κάτι. Μάλλον εγώ θα φταίω. Κι όμως, μία αναζήτηση στο google blog search για "Τσίπρας ALTER", επιστρέφει... 4 αποτελέσματα!!! Τέσσερα!!! Το "Τσίπρας Χατζηνικολάου" επιστρέφει 22 (μέσα στον τελευταίο μήνα), κάπως καλύτερο νούμερο, αλλά αν τα διαβάσει κανείς, είναι το ένα πιο αρνητικό από το άλλο.

Κάθησα και την είδα λοιπόν.

Τώρα όλα βγάζουν νόημα. Μία ώρα και 24 λεπτά για να μάθω με τί διαφωνεί ο Αλέξης και για τί θέματα θεωρεί ότι "πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση" όπως και ότι "υπάρχουν ζητήματα ανοικτά". Αυτές ήταν οι απαντήσεις ακόμη και στις πιεστικές ρωτήσεις "τί θα κάνετε". Καμία ουσιαστική απάντηση. Καμία θέση. Και πάρα πολλά "ΔΕΝ" (μετρήστε τα αν έχετε το κουράγιο).

Αυτό που μου άφησε η συγκεκριμένη συνένετευξη; Πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται τίποτα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστό το ποστ!

ελπίζω να είναι καλύτερα η μέση σου και σύντομα να κάνεις πάλι ορθοπεταλιές!

Ανώνυμος είπε...

Γενικώς ο Αλέξης πήγε πολύ αδιάβαστος στο ΑΛΤΕΡ.

Σίγουρα ποιο διαβασμενος πήγε στο ΠΑΟ-ΑΡΗΣ!

Θανασης Δεληγιαννης είπε...

Είναι η δεύτερη φορά πάντως που δεν ενθουσιάζει. Να θυμίσω την πολυδιαφημισμένη blogoσυνέντευξη;

michalisk είπε...

Αυτό Παναγιώτη είναι το πρόβλημα με τα μικρά κόμματα. Είναι εύκολο να μαζέψεις κόσμο αν απλά αντιδράς στα πάντα (π.χ. δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό) και είναι πολύ δύσκολο αντίστοιχα να φτιάξεις κυβερνητικό πρόγραμμα.
Η γνώμη μου για τον Συνασπισμό (αριστερό κόμμα διαμαρτυρίας χωρίς προγραμματικό λόγο) δεν άλλαξε από αυτή την συνέντευξη και ούτε θα αλλάξει όσο ο Συν κρατάει αυτή τη στάση.

lavwmeno.xwtiko είπε...

Σε αντίθεση με τα λεγομενά του κ. Τσίπρα, ο κύριος άξονας της πολιτικής που περιέγραψε μοιάζει αρκετά με "κάτι κομμουνιστικά". Κρίμα όμως που δεν είναι κομμουνιστής, θα μπορούσε να είχε απαντήσει πιο ολοκληρωμένα και συγκεκριμένα στην επίθεση που δέχτηκε από τους "κακούς". Μα αλοίμονο, αν ήταν, δε θα του δίναν βήμα στο χαζοκούτι.
Πάντως εσείς οι πράσινοι θα έπρεπε να δείξετε μια υποτυπώδη υποστήριξη. Για σας δουλέυει άλλωστε.
"Απο σοσιαλιστές (δημοκράτες) γιόμησε ο τόπος, καναν καλό δε βλέπυμε."

Στέλιος είπε...

@Παναγιώτης: πολύ ορθά τα σχόλιά σου. Δες και τις απαντήσεις που έδωσε στην Αθενς Βόϊς και τις επισημάνσεις μου στο: http://aratepylas.blogspot.com/
2008/05/athens-voice.html