2008-04-12

Καταδίκη από Ευρ. Δικαστήριο για τα λευκά ψηφοδέλτια στην Πέλλα

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άλλα σημαντικότερα πράγματα για να ασχοληθούμε, όπως για παράδειγμα ποιά είναι η Σου Λί, αλλά ρίξτε μία ματίά και σε αυτό:

Ευρω-χαστούκι για την εκλογή του Α. Καραμανλή με το δικαστικό πραξικόπημα της Πέλλας.

Χαστούκι για το Εκλογοδικείο και την κυβέρνηση αποτελεί η χθεσινή καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη σκανδαλώδη απόφαση με τα λευκά ψηφοδέλτια της Πέλλας, η οποία είχε βάλει «από το παράθυρο» στην προηγούμενη Βουλή τον θείο του Πρωθυπουργού Αχιλλέα Καραμανλή, χαρίζοντας και μία επιπλέον έδρα στη Ν.Δ.

Για εμένα το πιο σημαντικό δεν είναι η παρατυπία, στο πιο σημαντικό θέμα από όλα, την αντιπροσώπευση στην Βουλή. Είναι ότι αυτή έγινε με συγκεκριμένο πολιτικό στόχο και έγινε από το Εκλογοδικείο...

3 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Αν και κινούμαι στο νομικό χώρο, ειλικρινώς ντρέπομαι για το επίπεδο της δικαιοσύνης στη χώρα μας. Είναι όμως αναμενόμενο, αφού ο δικηγορικός πληθωρισμός οδηγεί τους νέους δικηγόρους να γίνονται δικαστές μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους και με δημοσιοϋπαλληλικά κριτήρια, και όχι από αγάπη για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Επομένως, μόλις οι δικαστές αυτοί πάρουν ένα επίδομα ή μία ικονομική παροχή από την κυβέρνηση αυτή, αμέσως σπεύδουν να συνταχθούν μαζί της και να απονέιμουν το δίκαιο κατά τις δικές της εντολές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αποφάσεις για τους συμβασιούχους. Πάντως, το Πασόκ πρέπει να δηλώσει από τώρα ότι οι ριψάσπιδες δικαστές και όσοι εκ της ανώτατης δικαοσύνης (ΑΠ, ΣΤΕ, ΕΣ) εξέδοσαν αποφάσεις παρά τη λογική και τον νόμο, θα αποταχθούν αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση. Αλλοι "Κόκκινοι" δεν μπορεί να είναι ανεκτοί σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα!

V for Vlamenoi ;) είπε...

Δυστυχώς «σ.μ.» το ΠΑΣΟΚ δεν θα το κάνει, κι απλά θα τους αντικαταστήσει! Διότι όλες αυτές οι επιλογές / κρίσεις από τις ένοπλες δυνάμεις, τη δικαιοσύνη μέχρι τη δημόσια διοίκηση έχουν παγιωθεί να γίνονται με πολιτικά / κομματικά κριτήρια.

Τέτοια φαινόμενα -εκλογονοθείας- αποδεικνύουν τη δημοκρατική ανωριμότητα των δύο κομμάτων εξουσίας διαχρονικά, με άλλα πρόσφατα μεταπολιτευτικά παραδείγματα να περιλαμβάνουν από το εκλογικό σύστημα Κουτσόγιωργα μέχρι το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις.

Το τελευταίο συμβάν βεβαίως αναδεικνύει και το θέμα της οικογενειοκρατίας και των «τζακιών» που από «δεξιό» φαινόμενο τείνει να απλωθεί σε όλο το πολιτικό φάσμα… κρίμα που κι ο «προοδευτικός χώρος» υπέκυψε.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Nομίζω ότι αυτή θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής … [H ειρωνία επιστρέφει σε εμάς τους ίδιους φυσικά …]