2008-04-08

Όλα καλά!

Έλειψα σχεδόν μία εβδομάδα (ήμουν στο TheNextWeb) και δεν είχα στενή επαφή με το τί γίνεται στην Ελλάδα.

Βλέποντας τις ειδήσεις όμως μπορώ να συμπεράνω:
- Το σκάνδαλο Ζαχόπουλου έκλεισε και οι υπεύθυνοι, εκβιαστές κ.λ. κατονομάστηκαν και τιμωρήθηκαν.
- Το θέμα με το πούλημα του ΟΤΕ τελικά δεν ήταν κάτι σημαντικό, μία απλή παρεξήγηση.
- Η κυβέρνηση έδωσε εξηγήσεις για το Ασφαλιστικό και όλοι καταλάβαμε ότι όλος αυτός ο χαμός που έγινε ήταν μία παρεξήγηση.
- Αφού ταχτοποιήσαμε όλα τα παραπάνω (και διάφορα άλλα, όπως τα πορίσματα για υποκλοπές, ομόλογα κ.λ.) μπορέσαμε να ασχοληθούμε με την εξωτερική πολιτική. Ο γίγαντας Κώστακης (τώρα τελευταία όλο και περισσότερους ακούω να τον λένε Κωσταντίνο, ακόμη και αυτοί που τον έλεγαν Κώστα...) συνέτριψε το πανίσχυρο κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Φούσκωσε τα στήθη του με εθνική περιφάνεια και είπε ΟΧΙ. Η μικρή ανίσχυρη, ασήμαντη Ελλαδίτσα δεν υποχώρησε μπροστά στο μεγαθήριο που λέγεται FYROM. Είμαστε όλοι περίφανοι.
- Αλλά πάνω που είχαμε λύσει τα εσωτερικά προβλήματα και είμασταν γεμάτοι περηφάνεια για την στάση μας στα εθνικά, ήρθε το μεγάλο χτύπημα: κάποιοι αθλητές μας λέει, βρέθηκαν ντοπαρισμένοι. Δεν φοβάμαι. Ξέρω ότι η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ξένος δάκτυλος, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, όλα θα βγούνε στο φως.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σγουρός, Ιακώβου και Δημητρακόπουλος. Βρες σε ποιο κόμμα ανήκουν-προτιμούν και κέρδισε πλούσια δώρα.

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: όταν ο Ιακώβου σας έφερνε τα χρυσά μετάλια και παραληρούσατε στους δρόμους, ΔΕΝ ξέρατε αγαπητέ φίλε ότι για να γίνουν τέτοια ρεκόρ χρειάζονται ειδικές αγωγές? Οχι ότι επικροτώ την τακτική αυτή, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Αν είστε μάλιστα "αριστερός" σας παραπέμπω στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία, "εικόνισμα" του ΚΚΕ. Αν πάλι είστε δεξιός, προτιμώ προσωπικά το να αποδειχθούν τα μετάλια καρπός των αναβολικών (έτσι κάνουν όλες οι χώρες) ΠΑΡΑ το ότι η κυβέρνησή σας με τα ομόλογα μου έφαγε τη σύνταξη. Αντε, γιατί πολύ σας ανεχτήκαμε φασιστόμουτρα, που θα πιάσετε στο στόμα σας τον Σγουρό!

Στέλιος είπε...

@Rec(on): Παναγιώτη, δεν έγιναν μόνον αυτά όταν έλειπες. Δεν πρόσεξες ότι ξαφνικά ο "Κώστας" έγινε "Κωνσταντίνος"? Οπως ο παλιός, από π....ς (δεν το λέω εγώ, ρωτήστε τον Ευταξία!) έγινε "Εθνάρχης", παρά τις εθνοκτόνες συμφωνίες που συνήψε, έτσι και ο νέος μεταβάλλεται αργά αλλά σταθερά σε "εγγύηση" επειδή απλώς και μόνον παρακολούθησε τη σύνοδο στο Βουκουρέστι και έκανε ό,τι ακριβώς θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

@σ.μ.: ομολογώ ότι υπέπεσα στο υπέρτατο αμάρτημα να ψέξω πασόκο. Αποταξάμην.

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: άλλη φορά, πριν να προχωρήσετε σε ειρωνίες, μάθετε να κλίνετε τα ρήματα και τον αόριστο χρόνο: "απεταξάμην" λέμε. Ο Σγουρός σας έφταιξε κατά τα άλλα. Εδώ δεν ξέρετε να μιλάτε.

V for Vlamenoi ;) είπε...

Καλά κάνεις και συμπεραίνεις πως η Ζαχοπουλιάδα έκλεισε και οι υπεύθυνοι κατονομάστηκαν και τιμωρήθηκαν…

Ότι ακριβώς έγινε και με τη σύμβαση 10.000.000 ευρώ για το C4I, που υπεγράφη στις 19/5/2003 μεταξύ SAIC και υπουργείου Εθνικής Άμυνας (επί Παπαντωνίου και ΓΓ του ΥΕΘΑ και υπεύθυνο για την σύμβαση τον Ζορμπά) και φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (επί Χρυσοχοϊδη).

Όσο για το θέμα του ΟΤΕ, όντως παρεξήγηση ήταν, όπως και οι μετοχοποιήσεις επί ΠΑΣΟΚ και όπως και η συγκατάθεση των ΠΑΣΚιτών για την εθελούσια…

Τουλάχιστον όταν έχουμε να κάνουμε με «καυτές πατάτες» που έχουν διαχειριστεί και τα δύο κυβερνητικά κόμματα, πιο σοβαρά λαμβάνω τη κρητική που ασκεί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ...

Όχι, όχι, το ασφαλιστικό δεν ήταν παρεξήγηση, είναι τα ιερά κι αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων, αρκεί βεβαίως - βεβαίως στην περίπτωση μας να ψηφίζουν ΠΑΣΚ και ΠΑΣΟΚ!

Ο γίγαντας Κωστάκης όντως δεν έκανε κάτι παραπάνω από το αυτονόητο. Το αυτονόητο που το ΠΑΣΟΚ ψάχνει ακόμα. Καλύτερα Κωστάκη λοιπών, παρά να ακούει κανείς έναν πολιτικό που διετέλεσε είκοσι χρόνια υπουργός και δεν εφάρμοσε αυτά που τώρα λέει ότι θα εφαρμόσει, τα αυτονόητα δηλαδή...

By the way (με το συμπάθιο), πολύ έξυπνη στρατηγική ανακάλυψη πως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται δικά του ΜΜΕ, μπράβο!

Δηλαδή ΜΜΕ από ΠΑΣΟΚους για ΠΑΣΟΚους, είναι που θέλατε να αποτάξετε την εσωστρέφεια, σωστά;

V for Vlamenoi ;) είπε...

ΥΓ: Λόγο κεκτημένης ταχύτητας δεν σχολίασα το «ντόπινγκ». Δεν φταίει ο ξένος δάκτυλος! «Δεξιά» συνομωσία είναι για να πλήξει τα άξια τέκνα του ΠΑΣΟΚ… α ρε «ντόπα» που μας χρειάζεται!

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@Nicholas Batsikouras:
Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα, ευχαριστημένοι από αυτά που γίνονται γύρω τους, είμαι σίγουρος ότι όλα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν προς τα κεί!

Από μία απόψη, θα έπρεπε να με ευχαριστείς που σου δίνω την ευκαιρία να αναδείξεις το μεγάλο έργο που έχει γίνει τα 4 τελευταία χρόνια (αν και κυρίως γράφεις για πιο παλιά).

Δικαιολόγησέ με που σου κάνω προσωπική "επίθεση" αντί να απαντήσω σε αυτά που γράφεις, αλλά μοιάζει πολύ βαρετό και δεν νομίζω ότι θα έχει και κανένα αποτέλεσμα, όσο και να προσπαθήσω.

Πήγα να διαβάσω και καμία άποψή σου στα 10-20 blogs που έχεις ανοίξει και δεν βρήκα τίποτα, μόνο τίτλους. Τουλάχιστον φτίαξε και ένα με τίτλο "μεταρυθμίσεις" όπου το να μην γράφεις τίποτα θα αποτελεί πολιτικό σχόλιο από μόνο του.

V for Vlamenoi ;) είπε...

Μα εγώ φίλε μου δεν πληρώνομαι από τη Νέα Δημοκρατία για να νιώσω την ανάγκη να την υπερασπιστώ σε σημείο φανατισμού όπως κάνεις εσύ, ούτε έχω την πολυτέλεια να γίνω επαγγελματίας bloger. Έχω την άποψη μου και την εκφράζω, σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι… fear enough! Άμα δεν την αντέχεις κόψε με…

Όσο υπάρχουν λοιπών άνθρωποι σαν εμένα:
• που δεν μας πληρώνει το κόμμα,
• που η αξία μας και το είναι μας δεν εξαρτάται από το κόμμα (ούτε από το ποίος είναι πρόεδρος στο κόμμα),
• που όνειρο μας δεν έχουμε το ρουσφέτι κι ένα εισιτήριο για το δημόσιο,
• που έχουμε βγει στο εξωτερικό χωρίς να μας πληρώσει τα έξοδα το κόμμα,
• που έχουμε ζήσει και συγκατοικήσει ακόμα και με αφρικανούς και ασιάτες,
• που έχουμε δουλέψει απ’ τα 14 μας ανασφάλιστοι με λιγότερα λεφτά κι από μετανάστη,
• που έχουμε βγάλει το μήνα με στραγάλια και coca-cola για να φουσκώνουμε…

Όλοι εμείς λοιπών που είμαστε ανίδεοι και ανάξιοι να καταλάβουμε το μεγαλείο του ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες να σπουδάσουμε αυτό που αγαπήσαμε, να έχουμε όνειρα, σχέδια, να έχουμε τις ιδέες μας, τα πιστεύω μας…

Μα πάνω απ’ όλα να έχουμε την ελάχιστη ευφυΐα και αξιοπρέπεια να μην είμαστε «χωμένοι» κάπου κι ότι κάνουμε και λέμε να βγαίνει από την ψυχή μας κι όχι από την τσέπη μας ούτε να είναι απόρροια της «γραμμής».

Καλά κάνεις λοιπών και ειρωνεύεσαι τα «κενά» blogs, προτιμώ όμως να έχω κενά blogs παρά κενά μυαλά…

Καλά κάνεις λοιπών που μου κάνεις προσωπική επίθεση, διότι είναι η τελευταία «επικοινωνιακά» γραμμή άμυνας…

Κι όπως είπα σε μια φίλη μου ΠΑΣΠίτησα χθες που είχε αποκοιμηθεί στην καταμέτρηση, «θα σε ξυπνήσω μόλις γίνετε κυβέρνηση».

Καληνύχτα Παναγιώτη.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@Nicholas Batsikouras:

"προσωπική επίθεση, διότι είναι η τελευταία «επικοινωνιακά» γραμμή άμυνας…"

Στην οποία καταφεύγεις και εσύ, χωρίς όμως να περιορίζεσαι σε αυτά που ξέρεις για εμένα αλλά αφήνοντας και υπονοούμενα που με θίγουν προσωπικά διότι απέχουν πάαααρα πολύ από την πραγματικότητα. Εγώ έμεινα σε αυτά που είδα και εξακρίβωσα, εσύ μετέτρεψες τις εικασίες σου σε σιγουριά κάνοντας πολλαπλά φάουλ.

Πραγματικά φιλική συμβουλή, γιατί βλέπω ότι γράφεις με πάθος και αυτό είναι σεβαστό: πριν βρίσεις τον συνομιλητή σου (γιατί έτσι διαβάζω τα περισσότερα από όσα έγραψες), φρόντισε να μάθεις για αυτόν. Αλλιώς μπορεί να βρεθείς να ζητάς συγνώμη και να χάσεις και όλα τα άλλα επιχειρήματά σου.

(και αυτά τα γράφω χωρίς την ειρωνία που είχε η προηγούμενη απάντησή μου)

Ανώνυμος είπε...

@σ.μ.: ζητώ ταπεινά και πάλι συγνώμη

Ο Ιακώβου ήταν τελικά στο επικρατείας του πασόκ ή απλά το σκεφτόντουσαν οι πασόκοι να τον προτείνουν;

και γιατί ο vrypan δεν απαντάει για το τρίο πασόκο που εμπλέκεται στην υπόθεση;

και γιατί ο σ.μ. μου μίλησε άσχημα; τουλάχιστον εγώ δεν ντοπάρισα κανένα και δεν είμαι πασόκος (δύο κακά μείον δηλαδή)

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

ανώνυμε, θέλεις να λογοδοτήσω εγώ γιατί ο Ιακώβου ήταν στο Επικρτατείας του ΠΑΣΟΚ (τελευταία θέση) το 2000;

Φαντάζομαι ως αναγνώριση των μεταλλείων που έφερνε η άρση βαρών. Για τον ίδιο λόγο που πολλοί αθλητές και προπονητές μπαίνουν στα ψηφοδέλτια κομμάτων.

Σωστά, λάθος; Μάλλον πρέπει να κρίνουμε κατά περίπτωση, γιατί υπάρχουν μερικές που είναι καθαρά ψηφοθηρικές (μετατροπή δημοσιότητας σε ψήφους) και άλλε που είναι ουσιαστικές (όπως ένας γιατρός ή ένας μηχανικός έχει δικαίωμα να έχει πολιτική δράση, έτσι έχει και ένας αθλητής ή προπονητής).

Αν υπονοείς ότι ο πρωταθλητισμός ισοδυναμεί με ντόπα, έχεις ένα πολύ καλό επιχείρημα, στο οποίο σε ένα σημαντικό βαθμό θα με βρείς μαζί σου. Είμαι κατά του πρωταθλητισμού.

Δεν ξέρω για τον Ιακώβου, αν ξέρεις εσύ, να μας πεις. Αν έχεις να καταγγείλεις κάτι ποινικά κολλάσιμο, σε παρακαλώ να μην το κάνεις εδώ, αλλά στον εισαγγελέα.

Αλλά για να μην θεωρείς ότι κρύβομαι, θα σου πω ότι ναι, το ΠΑΣΟΚ έχω την αίσθηση ότι ακολούθησε πολιτικές στο θέμα του αθλητισμού που μάλλον ευνόησαν το ντοπάρισμα (πριμ, κ.λ.). Και έχει ευθύνη. Αυτή είναι η αίσθησή μου, χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα.

Χαίρομαι λοιπόν που όλα είναι μία χαρά στην Ελλάδα, μετά την εκπαιδευτική μεταρύθμιση, κάναμε και την ασφαλιστική, θριαμβεύσαμε και στην εξωτερική πολιτική, μάθαμε για τις υποκλοπές, είμαστε έτοιμοι για τις φωτιές του καλοκαιριού, η οικονομία μας καλπάζει και τώρα ασχολούμαστε με το αν η ομάδα της άρσης βαρών ντοπαρίστηκε και πώς.

Μετά θα δούμε το γήπεδο που ΠΑΟ (βάζελος είμαι, και με ενδιαφέρει), τον αριθμό των ομάδων στην Α' Εθνική και άλλα εξίσου σημαντικά θέματα.

Στέλιος είπε...

Δε θα δώσω λόγο σε έναν "ανώνυμο". Ο δε άλλος φίλος μήπως να δοκίμαζε να αντικαταστήσει την Αννα Ιασωνίδου στις παλιές ελληνικές ταινίες με τον Χρήστο Νέγκα? Συγκινήθηκα πολύ με την τόση ικανότητά του και την τόση αξία του! Μπράβο νεαρέ μου!

V for Vlamenoi ;) είπε...

Παναγιώτη, κανένας δεν χαίρεται που πιάστηκε ντοπαρισμένη η «dream team» της άρσης βαρών (εκτός κι αν «κάποιοι» χαίρονται επιλεκτικά όταν τις αναποδιές τις χρεώνονται οι «άλλοι») και κατά τη γνώμη μου ούτε η αποκλειστική ευθύνη βαρύνει κάποιον υφυπουργό, ούτε ένα συγκεκριμένο χώρο. Η ευθύνη είναι δική μας -των πολιτών- διότι ενώ μεταξύ μας εικάζουμε -με σιγουριά- πως οι πρωταθλητές ντοπάρονται, παρόλα αυτά όταν έφερναν κι όταν θα ξαναφέρουν μετάλλια, θα τα έχουμε ξεχάσει όλα και θα λέμε για την τόση δα Ελλάδα με τα τόσο άξια τέκνα της…

Με αυτή την διαπίστωση, ούτε επικροτώ κι ούτε αδιαφορώ για το ντόπινγκ. Απλά από τη μία υπάρχει η ανάγκη του κόσμου να «αισθανθεί εθνικά υπερήφανος», με κόστος λίγες στιγμές ντροπής άμα κι όταν πιαστεί κάποιο παιδί ντοπαρισμένο. Όπως κι απ’ την άλλη υπάρχουν οι αθλητές που στις περισσότερες των περιπτώσεων η προσδοκία να δοξαστούν περνά μέσα από αυτές τις ουσίες, πολύ απλά διότι προτιμούν να ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή / υγεία τους παρά να μην έχουν πόρους να επιβιώσουν.

Στη μέση βεβαίως βρίσκεται η πολιτεία, που χάριν του θεάματος και της εθνικής ανάτασης διαχρονικά επικροτεί τέτοιες πρακτικές δια της αδιαφορίας των θεσμών και των ελεγκτικών μηχανισμών ως επί το πλείστον. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η πολιτεία ανέχεται διότι οι πολίτες -έστω και σιωπηλά- το απαιτούν.

Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα που ανέφερες, να μου επιτρέψεις να απολαμβάνω λίγο περισσότερο το γεγονός, πως η «χειρότερη κυβέρνηση» σύμφωνα με τη δική σου οπτική, στις 16 Σεπτέμβρη νίκησε, παρόλο που είχε ως παθητικό τις φωτιές, ανοικτό το εκπαιδευτικό, πρόσφατα τα ομόλογα, τις υποκλοπές, προ των πυλών το ασφαλιστικό και με ήδη αναγνωρισμένα τα Σκόπια ως «Μακεδονία» απ’ τις ΗΠΑ.

Όσο για την εξωτερική μας πολιτική, μάλλον δεν μας έπαιρνε άλλο Βατερλό, αρκετά χωνέψαμε και με το Κυπριακό, και με τα Ίμια και με τον Οτσαλάν, βεβαίως με ζεμπεκιές και κουμπαριές δεν περιμένεις κάτι καλύτερο, πολύ δε περισσότερο αν περιμένεις να πάρει τη σημαία το κύμα ή ο αέρας…

Τέλος, για το γήπεδο, κάποια πράγματα δρομολογήθηκαν κοντά στις αυτοδιοικητικές εκλογές για ευνόητους λόγους, δε νομίζω να είναι τόσο γερό επικοινωνιακό χαρτί σε πανελλαδικό επίπεδο, καθότι οι Παναθηναϊκοί δεν είμαστε και τόσο τσίπιδες. Για το πόσες ομάδες θα είναι στην Α Εθνική, δεν έχω ακούσει κάτι νέο.

Βεβαίως είμαι σίγουρος πως το ΠΑΣΟΚ, τώρα πλέων που δεν το «παίζουν», θα κεντήσει πάλι με τα εναλλακτικά ΜΜΕ που σχεδιάζει και υλοποιεί. Καλό θα είναι πάντως κάποιοι να εμπεδώσουν πως το Green TV δεν θα το δουν οι Ολυμπιακοί πχ, όπως και το Red TV δεν το βλέπουν Παναθηναϊκοί. Αυτό σαν tip.

Δηλαδή καλό είναι να υπάρχουν ιδέες αλλά, το «εναλλακτικό», ελλοχεύει τον κίνδυνο να γίνει δευτερεύων, άρα όσο σκατά κι αν τα κάνει η ΝΔ, «που πάς ρε Καραμήτρο»…

ΥΓ: άμα συγκινώ κιόλας να βάλω και κανένα donation στο paypal…

Στέλιος είπε...

@batsikouras: Βάλε! Εδώ ο 902 TV και όλη μέρα παίζει telemarketing με μαξιλάρια, μιξεράκια και κουβέρτες.

Στέλιος είπε...

Υ.Γ.: το "πλέον" είναι επίρρημα, γράφεται με "ο" !

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη θα ήθελα και ένα σχόλιο για την πολιτική εξέλιξη πύραυλο του Σγουρού. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι όλοι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι πασόκοι. Αυτό πώς σε κάνει να αισθάνεσαι;

@σ.μ.: δεν είμαι ανώνυμος, είμαι ο πραγματικός σ.μ. και σταμάτα να γράφεις με τα στοιχεία μου.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@ανώνυμος:

Μεγαλύτερη υποχρέωση για περισσότερη δουλειά.

Η ερώτησή σου είναι βέβαια στημένη. Γιατί σε κάθε σκάνδαλο, εμπλέκονται άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην εξουσία (κυβερνητική, κοινοβουλευτική, πολιτική, ακόμη και τοπική, δημοτική κ.λ.). Εξ ορισμού. Για αυτό λέγονται πολιτικά σκάνδαλα. (Όρος άτοπος που καθιερώθηκε από Ν.Δ. και Συνασπισμό το '89, εξίσου άτοπος με τα "διαπλεκόμενα", αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση).

Το θέμα είναι πώς ο κάθε πολιτικός χώρος, την στιγμή που τον κρίνουμε, τα αντιμετωπίζει. Δίνει κάλυψη; Φροντίζει να τα κουκουλώσει; Προσπαθεί να βρει τους ένοχους;

Στο κάτω-κάτω, όταν αρκεί η υποψία για να ρίξουμε λάσπη, γιατί περιορίζεσαι σε αυτούς που αναφέρεις και δεν αναφέρεις ολυμπιονίκες και προπονητές που συμμετείχαν και εκλέχθηκαν με άλλα ψηφοδέλτια όπως της Ν.Δ.;

Ανώνυμος είπε...

καλά, σε αυτό έχεις δίκιο.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου