2008-03-07

πρόσκληση σε bloggers για την κάλυψη του Συνεδρίου

Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την αξία της δημοσιογραφίας των πολιτών, απευθύνει πρόσκληση σε bloggers που ενδιαφέρονται να καλύψουν τις διαδικασίες του Συνεδρίου και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Παρακαλώ, όσοι ενδιαφέρεστε διαβάστε τις λεπτομέρειες θα βρείτε στο synedrio.pasok.gr.

Είναι ένα εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα γίνει προσπάθεια να οργανωθεί στην εντέλεια. Ελπίζω οποιεσδήποτε οργανωτικές αδυναμίες (για τις οποίες θα έχω αποκλειστικά την ευθύνη...), όπως η ομολογουμένως αργοπορημένη ανακοίνωση της πρόσκλησης, να ξεπεραστούν με την βοήθειά σας.

10 σχόλια:

Themistocles είπε...

Πολύ καλό και καινοτομο.

ManBlogg είπε...

Κάτι δεν καταλαβαίνω μάλλον. Στο συνέδριο δεν έχουν δικαίωμα να παραβρεθούν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ; Γιατί χρειάζεται ξεχωριστή πρόσκληση για όσους θα δηλώσουν μέσω του mail που θα στείλουν "bloggers"?
Επίσης όπως επισημαίνεις και συ, απογοητευτικό το γεγονός της αργοπορημένης ανακοίνωσης. Ανακοινώθηκε Παρασκευή (σε αυτό το μπλοκ τουλάχιστον) προ τριημέρου καθαρής Δευτέρας και τα ονόματα όπως λες στη σελίδα του συνεδρίου θα αναρτηθούν την Τρίτη. Ίσως αλλού να γίνεται προσπάθεια να διοργανωθεί στην εντέλεια όπως λες αλλά τουλάχιστον ο χρόνος ανακοίνωσης δείχνει κίνηση τελευταίας στιγμής και παραπέμπει ελαφρώς σε κίνηση εντυπωσιασμού. Ίσως και τα φαινόμενα να απατούν αλλά προφανώς κρίνω από αυτά που βλέπω και διαβάζω ...

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@manblogg:

- προφανώς η πρόσκληση δεν απευθύνεται μόνο σε όσους είναι μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ!

- Επίσης, άλλες απαιτήσεις έχεις αν θέλεις να καλύψεις το γεγονός και άλλες αν θέλεις απλά να παρακολουθήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος της αργοπορίας: αν και η απόφαση είχε παρθεί εδώ και πολύ καιρό, περίμενα να οριστικοποιηθεί η κατανομή των χώρων ώστε να υπάρχει ένας χώρος στον οποίο θα μπορεί κανείς να αφήσει το laptop του, να έχει αρκετές πρίζες για να φορτίσει laptop, φωτογραφική, κάμερα ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να έχουν κάποιοι μαζί τους κ.λ.

Δυστυχώς αργήσαμε, το έγραψα και μόνος μου, το λές και εσύ. Από τις αρκετές, μέχρι στιγμής, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν θα είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα τελικά.

Δεν είναι κίνηση χωρίς περιεχόμενο, με στόχο τον εντυπωσιασμό, αλλά αυτό ας το κρίνει ο καθένας (και εγώ μαζί) από το αποτέλεσμα.

IaTriDis είπε...

Είπα να ρίξω μια ματιά σε αυτά τα σχόλια και με στεναχώρησες ελαφρώς! Καθώτι είμαι blogger χωρίς laptop, θα ήθελα να ρωτήσω αν θα υπάρχουν και κάποιοι υπολογιστές ελεύθεροι για χρήση από τον οποιοδήποτε!

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@Iatridis: θα υπάρχουν υπολογιστές έτσι κι αλλιώς για όποιον χρειάζεται, δες π.χ. στο περσινό συνέδριο της Νεολαίας.

IaTriDis είπε...

Ξέρω οτι ήταν έτσι στο Συνέδριο της Νεολαίας, απλά ήθελα να σιγουρευτώ οτι και τώρα θα υπάρχει τέτοια κάλυψη! Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα κι εγώ email γιατί ενδιαφερόμαστε να καλύψουμε το συνέδριο στο xblog.gr δύο άτομα τις τρεις από τις τέσσερις μέρες.

Όμως δεν έχω καταφέρει να βρω ακόμη το πρόγραμμα του συνεδρίου, δηλαδή ώρες έναρξης, κάποιες εκδηλώσεις κλπ. Στα σχόλια του σχετικού post για το συνέδριο στο metablogging.gr, ο krogias έγραψε ότι το πρόγραμμα συνήθως δίνεται τη μέρα έναρξης.

Όμως δε θα έπρεπε να έχει καταρτιστεί από πριν ένα "τυπικό" πρόγραμμα; (με δεδομένο ότι οι bloggers δεν είναι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται εκεί όλη τη μέρα λόγω δουλειάς, αλλά ένας blogger πχ θα μπορούσε να "επιλέξει" ότι τη x μέρα τον ενδιαφέρει να είναι εκεί 2-3 ώρες για να παρακολουθήσει το τάδε θέμα κλπ).

politis-gr είπε...

Aπογοητευτικό το γεγονός της αργοπορημένης ανακοίνωσης.
Τι κρύβεται απο πίσω.
Φωτογραφική πρόσκληση μου φαίνεται.
Αρχισαν τα ίδια;
Ως ανεξάρτητος blogger δεν μπορεί κάποιος να παρευρεθεί;;;

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@politis-gr:
Τα δήθεν υπονοούμενα πάντα με κάνουν αμυντικό απέναντι σε αυτόν που τα εκφράζει με την ευκολία που το κάνεις εσύ.

- "φωτογραφική;" Για πες μας ακριβώς ποιούς φωτογραφίζει; Πώς;
- "τα ίδια;" ποιά;

Επειδή ρωτήθηκα και παραπάνω, αλλά δεν το εξήγησα σωστά:

Όποιος πολίτης θέλει να παρακολουθήσει από κοντά το συνέδριο, θα πρέπει (αν δεν είναι εκλεγμένος σύνεδρος ή διαπιστευμένος δημοσιογράφος ή προσκεκλημένος) να ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ να είναι παρατηρητής.

Ανώνυμος είπε...

φίλε παναγιώτη ωραία ξεκίνησε η συνέντευξη σου στο ραδιόφωνο του σκαι σήμερα, αλλα...άδοξα τελείωσε ε? μα τόλμησες να πεις πως επειδή το πασοκ αντιμετωπίζει προβλημα με τα παραδοσιακά μέσα πρέπει να στρα...εντάξει κύριε βρυώνη ο χρόνος σας τελειωσε σας ευχαριστούμε πολυ.
μα είναι δυνατόν. πας να ανοίξεις τέτοιο θέμα στον πρωταθλητή της διαπλοκής? (διαπλοκή με καραβια,σατιρα,μμε κρατικό χρήμα και...πολύ γέλιο). ο σκαι μετα τον ρουσόπουλο είναι ο ενορχηστρωτής όλης αυτής της επιθεσης που δέχεται το πασοκ με πρόσχημα πάντα τον παπανδρέου. (αυτοί οι σύντροφοι που στήριξαν τον βενιζέλο θα το καταλάβουν επιτέλους?)
καλά για τον λαζόπουλο και την σχέση του με την κυβερνητική διαπλοκή τι να πω...έγραψε σχετικα και ο pitsirikos και η elliespot.

μπραβο παιδιά για την πρωτοβουλια σας!
παναγιώτη πολύ θέλω να σε δω μέλος του εθνικού συμβουλίου
jey (ένας φίλος που γνωρισες στο αγρίνιο. προεκλογικά)