2008-02-14

Εξεταστική Επιτροπή για SIEMENS;

Δεν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το θέμα της SIEMENS. Πέρασε λοιπόν και αυτό, θα το ξεχάσουμε και όπως πάντα το μόνο που μένει είναι η λάσπη επί δικαίων και αδίκων.

Η ΝΔ έφερε στην επικαιρότητα το θέμα σε μία στιγμή που τα είχε βρει δύσκολα με όλη την διαφθορά που αποκαλύπτει η υπόθεση Ζαχόπουλου. Την ώρα που ο Κλαδάς, άλλη μία προσωπική επιλογή του Καραμανλή, άλλο ένα πρόσωπο του στενού του κύκλου, κατηγορείται ότι πιέζει μία εφημερίδα μέσω του ΣΔΟΕ για να λειτουργήσει φιλοκυβερνητικά!

Η ΝΔ δεν έφερε στην επικαιρότητα το θέμα της SIEMENS για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η λογική της τους τελευταίους μήνες είναι άλλη: "είμαστε σε ελεύθερη πτώση, αλλά θα τραβήξουμε όλο το πολιτικό σύστημα μαζί μας". Το "σκάνδαλο SIEMENS" στόχο είχε να πλήξει το ΠΑΣΟΚ.

Χάρηκα πολύ που ο Παπανδρέου δεν έκανε πίσω και σήκωσε το γάντι. Όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό, έτσι έχει κάνει σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία διαφθοράς σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2004, πληρώνοντας συχνά ένα σημαντικό πολιτικό κόστος.

Πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να ερευνήσει το θέμα. Αν υπάρχουν ευθύνες και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ας αποδοθούν. Ξεκάθαρη θέση -η μόνη σοβαρή και έντιμη.

Το γελοίο; Η ίδια η ΝΔ δεν επέτρεψε (μέσω της πλειοψηφίας που έχει στην Βουλή) την σύσταση επιτροπής!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη εγώ θα υπογραμμίσω αυτό που είπες: "είμαστε σε ελεύθερη πτώση, αλλά θα τραβήξουμε όλο το πολιτικό σύστημα μαζί μας". Αυτό ακριβώς είναι το κυβερνητικό βιολί το οποίο επικοινωνιακά δεν πάει και άσχημα. Έχει και αρωγούς εντός και εκτός κοινοβουλίου. Μην εκπλαγούμε όμως όταν μια μέρα ξυπνήσουμε και έχουμε πάνω από το κεφάλι μας το τέρας του Ελληνικού Μπερλουσκονισμού.
Είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν παίζουν ρόλο οι θέσεις πλέον αλλά οι εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργήσει κανείς. Αυτή την λογική υπηρέτησε φωναχτά και υπερήφανα ο ΣΥΝ στην εκλογή του προέδρου. Αυτή η λογική οδήγησε στο πρόσφατο παρελθόν το ΚΚΕ στο να συμπράξει με άτομα όπως ο Ζουράρις, η Γαρουφαλιά Καννέλη πιο πρόσφατα ο κ. Γκλέτσος. Δυστυχώς δεν έλλειψαν και στο ΠΑΣΟΚ αντίστοιχες κινήσεις, όμως έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο ελάχιστη επιρροή είχε η προσπάθεια κατάρτισης ενός προγράμματος, το οποίο ίσως και να ήταν το πλέον επεξεργασμένο που κατέθεσε ποτέ και μάλιστα το εξέθεσε σε δημόσιο σχολιασμό. Η τηλεοπτική πραγματικότητα όμως έχει θέσει άλλες προτεραιότητες. Τι τις θες τις θέσεις, το θέμα είναι να εντυπωσιάζεις. Στελεχώσου με ικανούς δημοσιογράφους πάνω και κάτω από το τραπέζι και κοιμήσου ήσυχος (βλέπε Ν.Δ.). Άλλωστε ο κόσμος εκτός από το να επικυρώνει κάθε λίγα χρόνια τις δημοσκοπήσεις δεν κάνει και πολύ περισσότερα. Και αυτή η λαχτάρα για το εντυπωσιακό έχει καταντήσει την ουσία αποκρουστική ως απομονωμένη γεροντοκόρη. Ουδείς ασχολείται μαζί της.

Ορέστης

Μαύρο πρόβατο είπε...

Αυτό αν ισχύει ακυρώνει τη συλλογιστική σου. Πώς το σχολιάζεις εσύ και το κόμμα σου;