2008-01-29

Τί γίνεται στις ΝΟΕΣ;

Μιλώντας με ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ μου λένε για "εσωστρέφεια", "δεν παράγετε πολιτική" κ.λ. Ακούνε για τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου (Ν.Ο.Ε.Σ.) και νομίζουν ότι είναι 10-20 άνθρωποι που κάθονται και μετράνε ψήφους και σχηματίζουν ομάδες.

Γίνεται και αυτό, δεν θα το παίξω κινέζος -είναι και αυτό μέρος της πολιτικής.

Αλλά γίνονται και ουσιαστικοί διάλογοι και συζητήσεις, με πολιτικό περιεχόμενο και ενδιαφέρον. Για να πάρετε μία εικόνα, αξίζει να δείτε την σχετική αναφορά από την 1η συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Ξάνθης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντεξα να ακούσω μιση ώρα Τσοχατζόπουλο μόνο και μόνο για να καταλάβω που μπορεί να άνω λάθος.

Ακόμα τίποτα. Μπορείς να μου εντοπίσεις το σημείο στο οποίο παραγεται πολιτική? Μήπως εκεί που μιλάει για την εξεταστική σχετικά με τους εξοπλισμούς?

Εσύ θα βρεις 8 λεπτά από το χρόνο σου να ακούσεις αυτό εδώ?

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Νίκο, μπαίνω στον πειρασμό να μεταφράσω το κείμενο του Obama, να αλλάξω τα ονόματα και να το βάλω εδώ σαν δήλωση έλληνα πολιτικού (αν κάποιος έχει χρόνο, ας μεταφράσει και το υπόλοιπο):


"Σήμερα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Ελληνικός λαός άκουσε ένα Απολογισμό που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που οι Έλληνες βλέπουν γύρω τους και δεν απαντάει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Το μόνο που έκανε ήταν να μας υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά γιατί είναι σημαντικό να γυρίσουμε σελίδα στις αποτυχημένες πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος και να αλλάξουμε το κατεστημένο στο Μαξίμου ώστε επιτέλους ο απλός έλληνας πολίτης να δει τα πράγματα να αλλάζουν προς όφελός του.

Η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν γεμάτη από την ανούσια ρητορεία που ο Ελληνικός λαός έχει συνηθίσει να περιμένει από τον Πρωθυπουργό. Ακούσαμε τον κ. Καραμανλή να λέει ότι θα προσπαθήσει να μειώσει τους ειδικούς φόρους, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι στην δική του θητεία αυξήθηκαν πέρα από κάθε προηγούμενο.

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι θέλει να καθιερώσει τις φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους, όταν ολοι ξέρουμε ότι σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η καθιέρωση φοροαπαλαγών για τους Έλληνες που όχι μόνο δεν τις χρειάζονται, αλλά δεν τις ζήτησαν καν. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μείωση των φόρων για τα μεσαία εισοδήματα και αυτό θα κάνω ως Πρωθυπουργός.

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι διαθέτει πρόγραμμα για την ανάταση της οικονομίας, όταν όλοι ξέρουμε ότι το σχέδιό του αφήνει απ' έξω τα γηρατειά και έχει αποτύχει να επεκτείνει την ασφάλιση των ανέργων και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κ. Καραμανλής επέτρεψε στις τράπεζες και τους χρηματοοικονομικούς ομίλους να αλωνίζουν σε βάρος της οικονομίας που οδηγήται σε επικίνδυνο μονοπάτι. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να αυξήσουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων και τις συντάξεις και να επεκτείνουμε την ασφάλιση των ανέργων. Και έχω ένα σχέδιο για να πετύχουμε ακριβώς αυτό........."


Εννοείς ότι αν αυτός ήταν λόγος του Παπανδρέου θα έτρεχες να βάλεις link προς το youtube.com/pasokwebtv σε διάφορα blogs; Φαντάζομαι όχι (αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με). Τί είναι αυτό που σε εντυπωσίασε;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, εννοούσα το αντίθετο. Αυτή η ρητορική στην Ελλάδα θα ήταν συνηθισμένη. Στη δκή του χώρα όμως είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν συνηθίζουν να βάζουν στην ατζέντα τους.

Σε εμάς θα ήταν πραγματικα ριζοσπαστικό να μιλήσει κάποιος για αυτά που στην Αμερική είναι κοινός τόπος και ξεπερασμένα. Όπως το να μειωθεί το Δημόσιο και να καταργθεί η μονιμότητα.

Όπως το να έχουμε το δικαίωμα της ιδιωτικής παιδείας. Ή τον απόλυτο χωρισμό κράτους και εκκλησίας και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Και άλλα τέτοια. Πράγματα που εκεί δεν τα συζητούν γιατί είναι δεδομένα.

Αλλά με ξεκάθαρα λόγια. Όχι μισόλογα και υπεκφυγές. Ούτε εδώ τα λέμε έτσι και εκεί γιουβέτσι.

Καταλαβαίνεις τι εννοώ.