2008-01-11

η οικογένεια πάνω από όλα



Η ιστορία με λίγα λόγια:

- το ΠΑΣΟΚ ζητάει να κληθούν σχετικά με το σκάνδαλο Ζαχόπουλου όλοι οι υπουργοί που ήταν μαζί του στο Υπ. Πολιτισμού (2004 μέχρι και 2007)
- Η Ν.Δ. καλεί τους υπουργούς από το '96 και μετα! (στην λογική ότι μέχρι να φτάσουμε στο 2004...)
- Αλλά ακόμη και έτσι, δεν καλεί: τον υπουργό που τοποθέτησε τον Ζαχόπουλο στην θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπ. Πολιτισμού, τον κ. Καραμανλή που όταν ανέλαβε πρωθυπουργός το 2004, αποφάσισε ότι πρέπει να είναι ΚΑΙ υπουργός Πολιτισμού (ε, εν όψη Ολυμπιακών, καταλαβαίνετε...)
- Και δεν καλεί τον κ. Λιάπη, τον ξάδελφο του πρωθυπουργού, που ήταν υπουργός όταν ο Ζαχόπουλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Κατά τα άλλα... θα ρίξουν φώς...

μια και θα καλέσουν όμως τον Βουλγαράκη, δεν τον ρωτάνε για τις υποκλοπές;

11 σχόλια:

Elli είπε...

Καλημέρα Παναγιώτη,
Θα ήθελα να ξέρω τι επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ με το να πάει ο Καραμανλής στην επιτροπή.
Ωραία θα ξεφτυλιστεί, θα πέσει στα μάτια των ψηφοφόρων, αλλά μήπως όλη αυτή η ιστορία είναι στείρα αντιπολίτευση, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.
Αφού ο ίδιος δεν ασχολούνταν με τίποτα στο υπουργείο (ούτε με τίποτα άλλο γενικότερα ασχολούνταν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...), τι έχει να πει?
Ωραία, τον διόρισε το Ζαχόπουλο με απεριόριστες αρμοδιότητες, αυτό το ξέρουν όλοι πλέον.
Τί άλλο μπορεί να πει?
Θα ήθελα να καταλάβω τι μπορεί να κερδίσει ο ελληνικός λαός, για τον οποίο νοιάζεται το ΠΑΣΟΚ, από το να πάει ο Καραμανλής.
Και ξέρεις, όταν σε ρωτάει κάποια που είναι (πολύ) ΠΑΣΟΚ, έχει ιδιαίτερη σημασία...

Ανώνυμος είπε...

ποιο Παιδείας και Παιδείας ρε αφεντικό; για το Πολιτισμού γίνεται το νταβαντούρι.


κλασικός Πασόκος μπερδεύει τα πράγματα.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@ανώνυμος: Ούπς! Κάτι άλλο είχα στο μυαλό μου ;-) Ευχαριστώ, διορθώνομαι.

@ellie: Το "σκάνδαλο Ζαχόπουλου", όπως παραδέχεται και η ίδια η ΝΔ καλώντας τους σχετικούς υπουργούς, είναι πολιτικό. Όλοι μιλάνε για κακοδιαχείριση, "στημένους" διαγωνισμούς προσλήψεων, περίεργους αποχαρακτηρισμούς αρχιολογικών χώρων κ.λ.

Για εμένα η πολιτική διάσταση έχει κυρίως δύο θέματα. Το ένα είναι γιατί δημιουργήθηκε (ή έστω επιδεινώθηκε) μία οργανωτική δομή που επέτρεπε σε ένα πρόσωπο να ασκεί τόση εξουσία χωρίς να εμπίπτει στους συνηθισμένους ελέγχους που εμπίπτουν οι υπουργοί. Και το δεύτερο πώς επιλέχθηκε το πρόσωπο αυτό.

Και στα δύο σκέλη, ο Καραμανλής πρέπει να δώσει εξηγήσεις επίσημα.

Αν η εξήγηση είναι αυτή που λες, ότι δεν έκανε τίποτα, έστω, να το ακούσουμε. (γιατί τελικά είναι πολύ συστηματική αυτή η τακτική, να κρύβεται και να τα φορτώνει όλα σε κάποιον άλλο).

Αν η εξήγηση είναι ότι φταίνε οι προηγούμενοι, ας το πει. Αν τον πίεζαν άλλοι, ας το καταγγείλει.

Ας πει ΚΑΤΙ. Το οτι κρύβεται συστηματικά και δεν μιλάει για τίποτα δεν είναι μόνο επικοινωνιακή τακτική, αλλά και πολιτική επιλογή αδιαφάνειας -πολιτική επιλογή που ευνοεί τα φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούμε σχεδόν παντού τελευταία.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

"αρχαιολογικών"

Elli είπε...

παναγιώτη, μήπως είναι προφανές το γιατί πήγε ο αυτόχειρας στο υπουργείο, σε μια τέτοια θέση, με υπεραρμοδιότητες?
Επειδή είναι κολλητός του Καραμανλή.
Αυτό δηλαδή θα ρθει να πεί ο πρωθυπουργός?
Έβαλα για γραμματέα τον κολλητό μου?
Φυσικά και δεν θα έρθει!
Οι ευθύνες του νομίζω ότι είναι αυτονόητες όταν μιλάμε για μια απόφαση "διορισμού" γραμματέα υπουργείου καθαρά προσωπική του πρωθυπουργού.
Επίσης, το ΠΑΣΟΚ καλύτερο είναι να αρχίσει να βγάζει στη φόρα τα σκάνδαλα που έχουν γίνει στο υπουργείο και να τα διατυμπανίζει περισσότερο από τη βούλησή του να στείλει τον πρωθυπουργό στην αρμόδια επιτροπή.
Κακά τα ψέματα, τα ΜΜΕ προβάλλουν ένα ΠΑΣΟΚ που μόνο αυτό ζητάει και δεν μιλάει για συγκεκριμένα προβλήματα κακοδιαχείρησης στο υπουργείο!
Μήπως πρώτα να επιμείνουν στο να βγούν όλες οι πολιτικές προεκτάσεις στη φόρα και μετά να αποδοθούν οι αυτονόητες ούτως ή άλλως ευθύνες στον Καραμανλή?
Στα σημειώνω όλα αυτά διότι επικοινωνιακά, το ΠΑΣΟΚ χάνει αυτή τη στιγμή, φερόμενο να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και είναι άδικο να φαίνεται κάτι τέτοιο.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@ellie: Δυστυχώς "επικοινωνιακά" το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σκληρό πόλεμο από όλους. Η πολιτική στα ΜΜΕ έχει περιοριστεί σε αστυνομικό ρεπορτάζ και αν ο Τραναταφυλλόπουλος είχε την κασέτα ή όχι.

Ποιός ασχολείται με το τί γίνεται στην βουλή; Κανείς. Θεωρώ πολύ καλή και ουσιαστική την προχθεσινή ομιλία του Παπανδρέου αλλά δυστυχώς ποιός ασχολήθηκε; Αν έλεγε τίποτα για τα DVD τότε θα ασχολούνταν (και μαζί θα παρουσιαζόταν ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει φτηνή αντιπολίτευση).

Το ΠΑΣΟΚ κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, παρουσιάζει θέσεις και προτάσεις αλλά...

Elli είπε...

Συμφωνούμε ότι αντιμετωπίζει πόλεμο αλλά κάτι πρέπει να κάνει γι αυτό. Δεν μπορεί να κάθεται να παρουσιάζει τις προτάσεις του και να λέει ότι έχει προτάσεις αλλά τα ΜΜΕ με πολεμάνε. Τουλάχιστον όχι συνέχεια. Μάλλον πρέπει να αρχίσει μια άλλου είδους κριτική, όχι προσωποκεντρική (Καραμανλής), όυτε γενική (Δικαστές, ΜΜΕ) αλλά επί της ουσίας, δηλαδή ένα προς ένα τα καυτά θέματα που είναι πάμπολλα, να τονιστούν τα λάθη που έχουν γίνει, οι καταχρήσεις.

Ανώνυμος είπε...

@Ellie: Το ΠΑΣΟΚ όντως δέχεται επικοινωνιακό πόλεμο αλλά να μην το επισημαίνει συνέχεια λες. Ο πρωθυπουργός έχει πρωτίστως ευθύνες για το ρεζιλίκι στο ΥΠΠΟ αλλά να μην τον εγκαλεί στην αρμόδια επιτροπή ούτε να του επιτίθεται προσωπικά το ΠΑΣΟΚ λες. Γιατί? Για ψήλου πήδημα καλείται ο Καραμανλής να καταθέσει? Πες μας τι του μένει του ΠΑΣΟΚ να κάνει τότε...Κριτική επί της ουσίας λες. Συμφωνώ απόλυτα. Μου θυμίζεις σε παρακαλώ τι έγινε π.χ. όταν δημοσίευσε το ΠΑΣΟΚ τις θέσεις του διαχρονικά και τις διαφορές του με τη ΝΔ στο ασφαλιστικό? Τα "ΝΕΑ" προτίμησαν εκείνες τις μέρες αντί αυτών να δημοσιεύσουν γκάλοπ που έδειχνε ότι το ΠΑΣΟΚ "πέφτει". Ε βέβαια, ποιός νοιάζεται για θέσεις...οι εντυπώσεις έχουν σημασία. Τι μας νοιάζουν οι θέσεις...το θέμα είναι πόσους Βενιζελικούς αξιοποιεί ο Γιώργος. Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι αρχηγοί της ενημέρωσης προσπαθούν να συμψηφίσουν τα ασυμψήφιστα. Εμείς μου εξηγείς γιατί πρέπει να βαράμε αυτό το βιολί? Φταίει το ΠΑΣΟΚ όταν βγαίνουν γκάλοπ που λένε ότι η κοινή γνώμη δεν πιστεύει ότι το σκάνδαλο του ΥΠΠΟ αγγίζει τον πρωθυπουργό? Χρειάζεται να υποδείξει κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης το αυτονόητο? Σαφώς και δεν πρέπει να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στο δημοσιογραφικό κατεστημένο αλλά δεν μπορούμε να το χαζεύουμε σφυρίζοντας αδιάφορα…Είναι άδικο λες να φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ε μήπως αυτό είναι όντως φαίνεσθαι και όχι είναι? Και το φαίνεσθαι των κομμάτων ξέρεις ότι δεν είναι ΟΛΟ στο χέρι τους…

Elli είπε...

Ορέστη, δηλαδή προτείνεις να εμμείνει το ΠΑΣΟΚ στον "πόλεμο" που του κάνουν τα ΜΜΕ? Είναι πασιφανές. Όμως όταν είσαι σε διαρκή πολιτική διέγερση και δεν δίνεις τοσα πολλά δικαιώματα για να προβάλλουν, επειδή ούτως ή άλλως κάτι πρέπει να δείξουν, θές δεν θές θα δείξουν και τις θέσεις σου. Επίσης, δεν είναι όλα τα ΜΜΕ έτσι, κακάτα ψέματα.
Δεν είπα να μην του επιτίθεται προσωπικά το ΠΑΣΟΚ του πρωθυπουργού, αλλά να μιλά για συγκεκριμένα σκάνδαλα, να πεί 1,2,3,4... αυτά ξέρουμε εμείς ότι έγιναν.
Επίσης, δεν νομίζω ότι ο κόσμος επηρεάζεται τόσο πολύ από τα ΜΜΕ, δεν είναι τόσο βλάκες οι Έλληνες. Αν ο κάθε βουλευτής και τα εκάστοτε τοπικά στελέχη κατέβουν στους ψηφοφόρους τους και τους μιλήσουν ειλικρινά και διαδόσουν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, για το ασφαλιστικό, την παιδεία, κλπ, τότε θα γίνει κτήμα του λαού το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Στα πεζοδρόμια κερδίζονται οι αγώνες και όχι στα τηλε-παράθυρα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω Ellie ότι συγκριτικά με τα υπόλοιπα κόμματα το ΠΑΣΟΚ έχει πολιτική διέγερση αλλά αυτό που θα μετράει σαν είδηση είναι το αν έκανε όμιλο ο Βενιζέλος, πόσους ψήφους μπορεί να του πάρει ο Τσίπρας και διάφορα άλλα. Δεν είμαστε σε αγγελικό κόσμο και το ξέρεις. Νομίζεις δηλαδή ότι δεν έχουν επισημανθεί επαρκώς τα σκάνδαλα στο ΥΠΠΟ από την αξιωματική αντιπολίτευση? Εδώ σε λίγο θα τα πουλάνε στην Ομόνοια σε pdf. Εγώ δεν πρότεινα την μονομερή επίθεση στα ΜΜΕ αλλά όταν ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει να ξέρουμε που θα το αναζητήσουμε. Και αν πρέπει να ψαχουλεύω το site του ΠΑΣΟΚ γιατί ΜΟΝΟ εκεί στο τέλος θα βλέπω τις θέσεις του, αυτό δεν είναι μόνο δική του ευθύνη. Όσο για τα πεζοδρόμια κλπ αμφιβάλλω αν κερδίζουν τα τηλεπαράθυρα αλλά ακόμη και προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν βήματα και αφού είσαι πολύ ΠΑΣΟΚ (εγώ δεν είμαι τόσο πολύ να είμαι ειλικρινής) θα το ξέρεις καλύτερα από μένα...

Καλό ΣαββατοΚύριακο σε όλους!

xristos είπε...

Αγαπητοί φίλοι, είναι φανερό όπως και εσείς διαπιστώνετε,πως δεν λείπουν οι
θέσεις στο ΠΑΣΟΚ,αλλά ο τρόπος που θα τις περάσει στην κοινωνία.Με δεδομένη
τη στάση των ΜΜΕ απεναντί του ,νομίζω
πως θα βοηθούσε η έκδοση εφημερίδας-κάτι σαν την εξόρμηση-.Μα πάνω από όλα πιστεύω πως μόνο αν αποκτήσει σε τόπικο επίπεδο την επαφή του με τα κοινωνικά στρώματα θα μπορέσει να περάσει τις θέσεις του.Προπλάσματα στην κοινωνία γιά τετοιές διεργασίες υπάρχουν π.χ. σύλλογοι γονέων,οικολογίκες οργανώσεις,αθλητικοί σύλλογοι κ.λ.π. Αρκεί να υπάρχει θέληση γιά προσφορά και οχι μόνο γιά καρέκλες.