2007-10-27

είναι εύκολο να λές...

Ο Βενιζέλος όταν ξεκίνησε την "κούρσα" για την υποψηφιότητά για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έκανε μία κίνηση προσέγγισης στους bloggers: ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μία συνάντηση με όσους bloggers ενδιαφέρονται τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου. Ο τρόπος που έδειχνε να διοργανώνεται κάτι τέτοιο δεν με ενθουσίασε: να στείλεις mail λέει, να πάρεις κωδικό, αυτό τον κωδικό θα τον δείξεις στην είσοδο του μέρους που θα γίνει η συνάντηση -μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι η εκδήλωση ΔΕΝ είναι δημόσια εκδήλωση, άρα δεν ξέρω αν θα έχουμε την δυνατότητα για φωτογραφίες, ηχογράφιση και video... Η μέρα και ο τόπος αδιευκρίνιστα, θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι λέει ενημέρωση μέσω mail. Πρέπει να έχεις δικό σου blog, αλλά και αν δεν έχεις, ίσως να μπορέσεις και εσύ να συμμετέχεις, αν υπάρχει χώρος.

(Παρένθεση σχετική-άσχετη με το συγκεκριμένο: ξαφνικά όλοι ανακαλύψανε τα social media και προσπαθώντας να τα πλησιάσουν, σκέφτονται με τους "συμβατικούς" τρόπους. Σου λέει, ποίος ελέγχει αυτό το Μέσο; Ο blogger. Ε, με αυτόν θα μιλήσουμε. Λες και αυτός που γράφει σχόλια επί σχολίων, επειδή δεν έχει μία δική του διεύθυνση, είναι λιγότερο σημαντικός. Αν θέλετε την δική μου άποψη-συμβουλή, η αξία ενός blog είναι συχνά μοιρασμένη εξίσου μεταξύ αρθρογράφων και σχολιαστών -οι οποίοι, αν θέλετε να μπείτε σε αυτή την λογική "εξουσίας" και "δύναμης" είναι απλά εν δυνάμη bloggers. Κλείνει παρένθεση)

Έχω δηλώσει από αυτό το blog ότι ο Βενιζέλος όχι μόνο δεν με εμπνέει καθόλου, αλλά και η "νομική" θεώρηση που αισθάνομαι ότι έχει για τα πάντα (και για την πολιτική) είναι πολύ μακρυά από τον τρόπο σκέψης μου. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία: δήλωσα ενδιαφέρον, ήθελα και εγώ να είμαι στην συνάντηση, γιατί να μην τον ακούσω από κοντά και μάλλιστα να θέσω και τις δικές μου ερωτήσεις;

Όμως, ο Οκτώβρης τελειώνει και δεν έχω λάβει ούτε τον "μαγικό κωδικό" ούτε έστω κάποια ενημέρωση. Εκτός και αν ο Βενιζέλος έχει σκοπό να μας πεί την Δευτέρα ότι σε 1-2 μέρες θα γίνει η συνάντηση κάτι θα αποκλείσει όλους όσους θα μένουν σε κάποια άλλη πόλη (ρε, λες να έχει σκοπό να την κάνει Θεσσαλονίκη με ενημέρωση 1 μέρα πριν;) ή απλά δεν έχουν όλα τα απογεύματά τους κενά.

Ή μήπως απλά δεν θα γίνει;

Και μια και του αρέσει να λέει ότι είναι blogger, πότε θα γράψει στο blog του; Με εξαίρεση κάτι (ας τα πούμε νερόβραστα) άρθρα για το Blog Action Day και 1-2 copy-paste δηλώσεων που έχουν γίνει σε άλλα μέσα, δεν βλέπω να έχει γράψει τίποτα εδώ και ένα μήνα! (εκτός και αν δεν θεωρεί ότι έχει γίνει κάτι άξιο λόγου τον τελευταίο μήνα για το οποίο θα μπορούσε να γράψει).

3 σχόλια:

kostis είπε...

����, �� � ��������� � ��� �� � Fake Steve Jobs � ������� � ���������� ������������� 'you look at these CEOs writing these long blog posts, and you're like, what the F*CK are you doing? aren't you supposed to be running a company?'

��� �� � ������� ��� �� � � ������ ����� �� ��������

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Έχω ρωτήσει το πότε θα γίνει, αυτή η συνάντηση, δύο φορές μέσω του mail που είχε δωθεί για την δήλωση συμμετοχής. Απάντηση, ακόμα δεν μου έχει δωθεί. Οι φόβοι που εκφράζεις με βρίσκουν, σύμφωνω.
Να προσθέσω δε οτι, πολύ φοβάμαι, οτι περισσότερο με επικοινωνιακό, πανηγυράκι μου μοιάζει αυτή η συνάντηση, παρά με ουσιαστική συζήτηση. Ίδωμεν...

papaioannou είπε...

Σύντροφοι: Όσο το ΠΑΣΟΚ, θα βρίσκεται αιχμάλωτο ενός διεθνισμού -που στην Ενωμένη πλέων Ευρώπη είναι μάλλον παρωχημένος –και θα αδυνατεί να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως οικονομικά νεοφιλελεύθερη δομή που παράγει φτώχια, τόσο θα φαίνεται αναξιόπιστη ως λύση και τόσο η αριστερά θα αυξάνει τα εκλογικά ποσοστά της.
Σε αυτά τα πλαίσια μπορεί και πρέπει να στηθεί ο εσωκομματικός διάλογος για την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Ένας διάλογος που θα μας φέρει σε επαφή με αυτά που αποκαλούμε κινήματα και με αυτά που ενδιαφέρουν τους νέους και τις γενιές που μεγαλώνουν σε μια μονοσήμαντη Ευρώπη του Εύρω και των τραπεζών.

Ένας διάλογος για την Ελλάδα και όχι κατά της Ενωμένης Ευρώπης. Ενας διάλογος για την Ευρώπη και το μέλλον της. Στο κατω κατω Αριστερά δεν είναι μόνο οικολογία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ part II