2007-09-16

rec-on-vidcast -- 07

Τελευταίες σκέψεις λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αλλά αν μη τι άλλο εκτιμώ την εντιμότητά σου. Διαφωνούμε επίσης στο "η δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα που μας επιτρέπει πάντα να βρούμε τις καλύτερες λύσεις", αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση...

ManBlogg είπε...

Ενδιαφέρον το σκεπτικό σου. Συμφωνώ με το κομμάτι για την αίσθηση ευθύνης που και κακής πολιτικής πρακτικής γενικότερα που έχει ακολουθήσει η ΝΔ στα 3μιση χρόνια. Φυσικά και μετά από ένα σημείο, η ευθύνη αδράνειας του πρωθυπουργού του ίδιου όταν στελέχη του απλά δε στέκονται στο ύψος των περιστάσεων (Πολύδωρας πχ) και δεν τους σχολάει είναι τόσο μεγάλη που συνιστά αν όχι συγκάλυψη, οικτρή ανικανότητα σε επικίνδυνο βαθμό. Για να μη μιλήσουμε για την απροθυμία ανάληψης ευθυνών και αντιμετώπισης προβλημάτων σε περιπτώσεις όπως οι τελευταίες πυρκαϊές με αποκορύφωμα τις θεωρίες συνωμοσίας.
Αλλά από αυτήν την τελευταία προεκλογική περίοδο για μένα προέκυψε δίλημμα τεράστιο και για το ήθος του ΓΠ του ίδιου. Με αφορμή το περιστατικό με τη Φώφη Γεννηματά και την ευκολία τόσο του ίδιου όσο και των στελεχών του, ούτε λίγο ούτε πολύ να αποποιηθούν την ευθύνη τους του φιάσκου και της αμέλειάς και να επιτεθούν με τον πιο χυδαίο τρόπο στον άρειο πάγο που στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον, απ'ότι φαίνεται, έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του. Αυτή η ευκολία λοιπόν περιφρόνησης και συκοφάντησης των θεσμών (που αιμορραγούν έτσι και αλλιώς) εμένα μου λέει ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε περίπτωση μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θα βλέπουμε μία από τα ίδια. Συγκάλυψη των όποιων σκανδάλων και παρατυπιών.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@coolplatanos: thanks.

@manblogg: αν είχαν αλλάξει τα πάντα, θα γυρνούσα με μία ντουντούκα και θα το διαλαλούσα... :-) Ήμουνα προσεκτικός. Και θεωρώ ότι ο ΓΑΠ θα κάνει πολύ πιο γρήγορα αλλαγές αν είναι κερδισμένος από τις εκλογές.

ManBlogg είπε...

Παναγιώτη, ίσως να κάνει ο ΓΠ αλλαγές , αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η ψήφος μου είναι πολύ σημαντική να τη σπαταλήσω στο τι θα μπορούσε να ήταν κάποιος. Αποφασίζω σύμφωνα με αυτά που βλέπω και αυτό θα περίμενα και από κάποιον ο οποίος κρίνει με ορθολογικά/ρεαλιστικά κριτήρια και όχι συναισθηματικά.
Στη δουλειά σου πχ για να πάρεις προαγωγή και να σου ανατεθούν περισσότερες ευθύνες, θα πρέπει πρώτα να αποδείξεις ότι ήδη δουλεύεις σε αυτό το επίπεδο. Στην επιλογή πρωθυπουργού και κυβέρνησης δε νομίζεις ότι θα πρέπει να είσαι αν όχι περισσότερο απαιτητικός τουλάχιστον το ίδιο;

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@manblogg: προσωπικά θα ήθελα τον Ιησού Χριστό για πρωθυπουργό. Αλλά με δεδομένο ότι χρειάζεται να διαλέξω ένα άνθρωπο και με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή είχα να διαλέξω μεταξύ δύο συγκεκριμένων, ο ένας έχει (κατά την γνώμη μου) πολύ καλύτερα προσόντα. Προφανώς εσύ επιλέγεις τον άλλο -απόλυτα σεβαστό.

ManBlogg είπε...

Παναγιώτη, για να μη λέμε και ότι θέλουμε εγώ επιλέγω Φιλελεύθερη Συμμαχία. Δεν ξέρω γιατί με τοποθετείς στο δίλημμα Πασοκ/ΝΔ. Επιπλέον σου παρέθεσα το πώς δουλεύουν τα πράγματα στον εργασιακό μου χώρο και απ΄ότι ξέρω σε πολλούς άλλους, δε νομίζω να μιλάω για καμιά ουτοπία όπως υπονοείς με την αυθαίρετη χριστιανική αναλογία που κάνεις. Η έννοια που αναφέρομαι είναι απλή. Ονομάζεται αξιοπιστία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τσαντιζόμαστε και αλλάζουμε πάροχο μιας υπηρεσίας όταν αυτός είναι αναξιόπιστος πχ και φαίνεται ουτοπικό να βάζουμε στην ίδια κατηγορία ανθρώπους που ζητάνε να μας κυβερνήσουν.
Το προφανές συμπέρασμα που βγάζεις για το τι επιλέγω είναι αυθαίρετο και δε στηρίζεται σε αυτά που λέω και μάλλον χάνεις το νόημα των.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@manblogg: με παρεξήγησες. Αυτά που έγραψα δεν εκφράζουν εκνευρισμό, αλλά ρεαλισμό (κατά την γνώμη μου πάντα!)

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

και για να μην παρεξηγούμαι: αν θεωρείς ότι "και οι δύο ίδιοι είναι", τότε είναι λογικό να μην σε νοιάζει ποιός από τους δύο θα βγεί. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι ίδιοι, άρα το να διαλέξω κάτι άσχετο, με βρίσκει αντίθετο.

Όπως και να έχει, όλοι μας ψηφίσαμε και συλλογικά επιλέξαμε κάτι.