2007-09-18

το ανοικτό κόμμα

Ακούω διάφορες φωνές που ξαφνικά εμφανίζονται και λένε ότι στην εκλογή προέδρου δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν οι "περιπλανόμενοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ". Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα ασύλληπτο άλμα το 2004 ανοίγοντας την διαδικασία και επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να συμμετέχει στην εκλογή προέδρου -έγινε ανοικτό κόμμα.

Σε μία κοινωνία που ζητάει την δυνατότητα να γίνονται πιο εύκολα δημοψηφίσματα, που δείχνει μία τάση προς μικρότερα κόμματα και πολυφωνία, που διεκδικεί μέρος της εξουσίας και το δικαίωμα να έχει λόγο στις επιλογές, κάποιοι προτείνουν την επιστροφή σε πιο κλειστούς μηχανισμούς.

Διακρίνω μία διαμάχη πολιτικών αντιλήψεων που εύχομαι να μην εκφραστεί (έμμεσα ή άμεσα) από κανένα από τους υποψήφιους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://mimisandroulakis.blogspot.com/2007/09/blog-post_17.html

niotho perifanos pou edosa se auton ena stavro

einai akrivos h apantish apo enan "periplanomeno"
h pio rizospastikh kai sinama pio enotikh fonh sto pasok pou exo akousei mexri stigmh!!!!

vagelis filos "periplanomenos"

Ανώνυμος είπε...

O Μίμης, στον οποίο αναφέρεται ο φίλος πιο πάνω, δεν είναι ενωτικός. Απλά για μια ακόμα φορά χαϊδεύει τους πάντες και δεν παίρνει θέση, τη στιγμή που "ο κόσμος καίγεται".

Μάλλον γιατί πιστεύει ότι είναι τόσο πολύτιμος, ώστε πρέπει να διαφυλάξει τον εαυτό του με κάθε καιρό και κάθε εξουσία. Συν τις γαλυφιές του στυλ "η Φώφη μας" κλπ.

Αυτά που πρεσβεύει πως θα γίνουν πραγματικότητα με τον γνωστό Ευάγγελο μόνο εκείνος ξέρει.

Stultitia είπε...

Ο δεύτερος ανώνυμος φίλος έχει δίκιο. Ο Ανδρουλάκης να διασωθεί προσπαθεί, είναι χρεωμένος "άνθρωπος του Γιώργου".

Η ήττα ήταν μεγάλη και η επίθεση που θα δεχθεί ο ΓΑΠ ισχυρή. Το "συγκρότημα" ουρλιάζει για παραίτηση ώστε ο Benny να είναι απόλυτα κυρίαρχος.

Ο ΓΑΠ σε κάθε περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να είναι υποψήφιος. Ακόμη και το 40% να πάρει θα μείνει στο παιχνίδι και θα μπορέσει να εκφράσει ένα μοντέρνο, αριστερό πόλο του ΠΑΣΟΚ.

Σε διαφορετική περίπτωση το "πραξικόπημα" Βενιζέλου που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό θα είναι απόλυτα επιτυχημένο. Θα σπρώξουν τον ΓΑΠ σε μία θέση επίτιμου προέδρου ώστε να διατηρήσει και την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θα τον στείλουν να γυρίζει τον πλανήτη ώστε να είναι ήσυχοι.

Και όλα αυτά όταν το προφανές συμπέρασμα από τις εκλογές είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί αριστέρα. Αυτό με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι πρακτικά αδύνατο απλά γιατί δεν το επιθυμεί ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Όσο λυπάμαι για τις "ίσες" αποστάσεις του οξυδερκούς Μίμη τόσο χαίρομαι που πολίτες όπως η stultitia και ο προηγούμενος ανώνυμος δεν τρώνε την εύκολη τηλεοπτική φόλα. Τα "καλά" παιδιά σε κάθε χώρο πρέπει να βοηθούνται και να αναδεικνύονται και ο ΓΑΠ στην πολιτική είναι ένα από αυτά. Πρέπει όμως να περάσει στον κόσμο το πραξικόπημα Βενιζέλου-καναλιών (με τον Βενι να έχει δώσει ΣΑΦΗ εντολή προεκλογικά σε δικούς του για διαροή ψήφων) και αφού από τηλεοράσεως κανείς δεν θα έχει το σθένος να το κάνει ας κινηθούν οι ιδέες από την διαδικτυακή οδό. Τα σκυλιά περιμένουν πιο λυσασμένα από ποτέ ας μην τους περάσει ΚΑΙ αυτή τη φορά...

Unknown είπε...

Ο Βενιζέλος είπε πως δεν είναι υπέρ των δημοψηφισματικών διαδικασιών αλλά θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές έτσι...Τώρα όλοι θυμήθηκαν πως δεν γουστάρουν τους φίλους. Όταν έλεγαν πως 1.000.000 κόσμος ψήφισε Γιώργο (χωρίς να υπολογίζουν ποτέ τις 30000 που έριξαν λευκό σαν άρνηση της μονής υποψηφιότητας και του πανηγυριού που στήθηκε....Θέλω να δω ο Αηδόνης τι θα λέει τώρα που ο μάγειρας του έλεγε πως ο κόσμος δεν ήθελε Γιώργο