2007-09-26

άλλο χαρτιά υγείας και άλλο πολιτική

Γενικά θεωρώ τις δημοσκοπήσεις καταπληκτικό εργαλείο. Έχοντας περάσει και αρκετά χρόνια στην διαφήμιση, είμαι από αυτούς που λένε ότι πρέπει να μετράς. Να μετράς τα πάντα. Να μετράς πόσοι είδαν την διαφήμισή σου, σε ποιούς άρεσε. Να ρωτήσεις τους καταναλωτές αν μεταξύ δύο ίδιων χαρτιών υγείας θα αγόραζαν αυτό που είναι σε ροζουλί ή γαλαζουλί περιτύλιγμα -α, οι γυνάικες προτιμούν το ροζ, άνδρες το γαλάζιο, αλλά επειδή κυρίως στο supermarket πηγαίνουν οι γυναίκες, να το κάνουμε ροζ.

Δυστυχώς, υπάρχει μία αντίληψη που έχει επικρατήσει σε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου (που βρίσκεται κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα). Η αντίληψη ότι ο μόνος στόχος είναι η κατάκτηση της εξουσίας και το μέσο για αυτό είναι να εκφράσουν "αυτό που πιστεύει ο κόσμος". Βασίζονται στις δημοσκοπήσεις για να δούν τί λέει η πλειοψηφία και ανάλογα να μιλήσουν ή να πράξουν.

Εγώ δεν θέλω πολιτικούς που να εκφράζουν τον μέσο όρο. Θέλω πολιτικούς που να έχουν θέσεις και να τις υπερασπίζονται. Να πιστεύουν σε μία θέση και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι έχουν δίκιο.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ωραία :) Και γιατί δεν ψηφίζεις ΚΚΕ; Αφού και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα παραδέχθηκε πως στρογύλλευε τόσο καιρό τις απόψεις του. Αναρωτιέμαι αν είχε βγει το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν αυτή η αυτοκριτική; Ή αφού πουλάει το ροζ χαρτί υγείας θα ήταν όλα καλά;

Ανώνυμος είπε...

Να έχουν όραμα κυρίως Παναγιώτη. Αυτό λείπει σήμερα που όλα τα βλέπουν μετρήσιμα...