2007-09-17

χάσαμε!

Χάσαμε. Το 38.12 % είναι πολύ μικρό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ, ειδικά όταν έχει απέναντί του μία τόσο αποτυχημένη (κατά την γνώμη μου) ΝΔ στην κυβέρνηση. Στεναχωρήθηκα, πίστευα ότι αυτή ήταν μία ευκαιρία να γίνουν μεγάλα πράγματα.

Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, στην πλειοψηφία τους, έπεσαν να φάνε τον Παπανδρέου. Τους έδωσαν τροφή και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Λες και φταίει αυτός που μόνος του σχεδόν έδωσε τον προεκλογικό αγώνα, με ελάχιστα προβεβλημένα στελέχη να στέκονται στο ύψος του. Η δική μου θεωρία είναι ότι οι αρτηριοσκληρωτικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ ήταν το πρόβλημα του ΓΑΠ και όχι το αντίστροφο.

Έχω ξαναπεί, ότι αν ασχολούμαι έστω και ξώφαλτσα με την πολιτική είναι γιατί με εμπνέει ο Παπανδρέου. Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται έτσι, με κάποιους έχουμε ήδη ανταλλάξει τηλεφωνήματα, SMS, emails. Το σκέφτηκα ξανά και ξανά. Ίσως τελικά αυτή η ήττα να είναι η μεγάλη ευκαιρία να γλυτώσει το ΠΑΣΟΚ από τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που το κρατάνε δέσμιο. Αν δεν τα καταφέρει, εγώ δεν έχω καμία όρεξη να συνεχίσω να ασχολούμαι -γεια σας, είχε ενδιαφέρον που σας γνώρισα, πάω να κάνω κάτι που να μου αρέσει περισσότερο.

Όσοι σκέφτεστε έτσι όπως εγώ, ελάτε να εκφράσουμε αυτό το διαφορετικό και να στηρίξουμε τον Γιώργο. Σκεφτείτε πώς μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε, πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όλους αυτούς που έχουν τις ίδιες ιδέες και φιλοσοφία με μας αλλά έχουν φροντίσει -ίσως σοφά- να κρατηθούν μακρυά.

Πέφτω για ύπνο τώρα -ξημέρωσε. Τα λέμε αύριο, με πιο καθαρό μυαλό.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη,

δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, υπάρχει μόνο η καθημερινή μας δουλειά και προσπάθεια στο ΠΑΣΟΚ, αυτή που ξεκινήσαμε παράλληλα και συναντηθήκαμε στην πορεία. Αυτή είναι που αλλάζει τα πράγματα, ήδη, σε μεγάλο βαθμό, άσχετα αν αυτό δεν φαίνεται σήμερα. Αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος για τις αλλαγές που εμείς ονειρευόμαστε: το να αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ είναι σαν να
αλλάζουμε την Κοινωνία. Θα πάρει χρόνο, αλλά κάθε μέρα κάτι καινούριο θα γεννιέται κατι νέο θα συναντάμε...

Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι οτι έχασε 2 φορές ο Παπανδρέου, όχι μόνο τώρα. Έχασε και το 2004, έχασε και τώρα και το ποσοστό μειώθηκε. Μόνο ο ιδρυτής του Κινήματος, είχε χάσει δυο φορές συνεχόμενα, αλλά τότε υπήρχε άνοδος, το ΠΑΣΟΚ ακόμη διαμορφωνόταν κ.α.

Εδώ έχεις κάτι έτοιμο και απλώς πρέπει να κάνεις τις σωστές επιλογές. Είχε πιστεύω πολύ καιρό λευκή εντολή ο Παπανδρέου. Εγώ αυτή τη φορά ψήφισα ΝΔ, κάτι το οποίο δε ξέρω αν θα το επαναλάβω στις επόμενες εκλογές δεδομένων των νεων συσχετισμών. Πιστεύω δε, οτι καμία κυβέρνηση δε πρέπει να κάνει 3 συνεχόμενες τετραετίες.

Αλλά αυτός ο αγώνας που ξεκίνησες εσύ, είναι καλός και αγαθός. Δε πρέπει να σταματήσεις. Άσχετα με το ποιος σε εμπνέει ή είναι στο τιμόνι.

Σε αυτό ένα πράγμα θα πω και θα κλείσω. Εδώ και καιρό φαινόταν το στίγμα του Βαγγέλη του Βενιζέλου, το στίγμα ενός μεταλλαγμένου - μετά την μπλερική διακυβέρνηση και τη διακυβέρνηση Κλίντον - Τρίτου Δρόμου, ο οποίος στην ουσία πέτυχε οδηγώντας στην σημερινή (ευτυχή πιστεύω) νύμφευση της Αριστεράς από τη Δεξιά, στη Γερμανία με το μεγάλο συνασπισμό, στην Γαλλία με τη τοποθέτηση ανθρώπων του Μάη του 68 σε κυβερνητικά πόστα, στο υβριδικό μοντέλο Εργατο-Φιλελεύθερης Οικονομίας στην Μπραουνική πλέον Μεγάλη Βρεττανία.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο ως προς το οτι ο ΓΑΠ δεν στηριχθηκε αρκετα. Εβγαινε ο Καραμανλης κιελεγε "θα" κι αμεσως ολα τα παπαγαλακια ¨θαθαθαθα". Εβγαινε ο ο ΓΑΠ να μιλησει και δεν τον υποστηριζε κανεις!!! Πώς να κανεις ετσι ρευμα???

Μαρεσουν κιεμενα οι ιδεες του ΓΑΠ αλλα αν δεν μπορει να κερδισει τον Καραμανλη, για τον x ή y λογο, τι να τον κανω? Βεβαια, ο Παπανδρεου εχασε κοσμο απο τα μικρα κομματα (ΚΚΕ, ΣΥΝ) κιοχι απτη ΝΔ που επεσε 3.5%.

Πιστευω δεν ήταν εξαρχης αρκετα εντονος στην αντιπολιτευτικη κριτικη του (τελευταια στιγμη ο Λαλιω τι να σου κανει?) και τον επισκιασαν ο Αλαβανος κι η Παπαρηγα.

Giannis Dramountanis είπε...

Παναγιώτη,
Είμαι μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τα 16.Είμαι και νιώθω ΠΑΣΟΚ γιατί είναι ένα κίνημα που ταυτίζεται με την ιστορία και την ανάπτυξη της χώρας μας,ταυτίζεται με μια άλλη Ελλάδα που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε.
Δυστυχώς η ήτα ήταν μεγάλη πέραν από την αναμενόμενη(προσωπικά δεν πίστευα ότι θα κερδίζαμε).
Το σωστό, αυτό που αρμόζει στον χαρακτήρα του κινήματος μας είναι να γίνει διάλογος να εντοπιστούν τα λάθη κ οι παραλείψεις ώστε το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει μπροστά .
Ευθύνες έχουν όλα τα στελέχη του κινήματος,αλλά την μεγαλύτερη ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοι του γιατί αυτοί είχαν την τελευταία λέξη στις οριστικές επιλογές.
Στηρίζω όπως οι περισσότεροι νέοι του ΠΑΣΟΚ τον ΓΑΠ, γιατί πιστεύω στο όραμα του αλλά και γιατί τον θεωρώ πολιτικό με ανιδιοτέλεια και ήθος.
Όπως λέει και ο Πρόεδρος μαζί θα κάνουμε τον αγώνα για ένα νέο ΠΑΣΟΚ,ένα κίνημα μακριά από καιροσκόπους και άτομα που θέλουν να το εκμεταλλευτούν κ να κερδίσουν από αυτό.


PS.
Στο μέλλον όμως τα τωρινά λάθη του ΠΑΣΟΚ που αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει να μην επαναληφθούν (φαινόμενο Καραχασάν, φαινόμενο ευρό ψηφοδελτίου, φαινόμενο ψηφοδελτίου επικρατείας,φαινόμενο έλλειψης οργανωτικού ετεροδημοτών 2 μέρες πριν από τις εκλογές)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ N. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ είπε...

3 χρόνια δημιουργικότητας
Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδότησε ουσιαστικά την αρχή αλλαγών,
αλλαγές που κατά την προσωπική μου άποψη έπρεπε να είχανε γίνει από το 2004
όταν ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
Δεν είναι αργά όμως, ακόμα και τώρα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του ΓΑΠ
και να σηματοδοτήσουμε αυτές τις αλλαγές.
Εγώ προσωπικά τάσσομαι υπέρ του Γ. Α. Παπανδρέου και θα είμαι μπροστά
σε φαινόμενα που ουσιαστικά φέρανε το ΠαΣοΚ στη σημερινή θέση.
Μια θέση πλασματική σε αυτό που πρεσβεύει ο Γ. Α. Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ.
Πολλά μπορούμε να πούμε για την τακτική που ακολουθήθηκε προεκλογικά και να κάνουμε
κριτική. Είναι ώρα όμως να μείνουμε ενωμένοι και να διαφυλάξουμε τις καταστατικές διεργασίες.

φιλικά

sTef

Ανώνυμος είπε...

ta prosopa prepei na exoun politika xaraktiristika

par'ola ayta piso apo ta prosopa krivonte kareklokentauroi (o noon noito)

ton ipopsifio tha ton vgaloun ta melh kai oi filoi tou pasok
h (LIGO LAIKISTIKA NA TO PO)
OI BARBADES?

Ανώνυμος είπε...

http://delagrandebabylon.blogspot.com/2007/09/blog-post_17.html

michalisk είπε...

Καλησπέρα.
Ήλπιζα στον ΓΑΠ για ένα σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα που εκτιμώ ότι το έχει ανάγκη η Ελλάδα. Αντ' αυτού είδα Λαλιώτη, αντι-δεξιά, Φώφη και περιφρόνηση προς τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους, συνεχή επίθεση στη δικαιοσύνη, προκλήσεις για πρόωρες εκλογές, "χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης" και λοιπά λαϊκίστικα και παλαιο-πασοκικά.

Νομίζω ότι δεν του ταιριάζουνε. Νομίζω ότι δεν τον "φάγανε" τον ΓΑΠ οι άλλοι. Μόνος του έφαγε το κεφάλι του με τις επιλογές του. Και είναι κρίμα γιατί ο ΓΑΠ που ήλπιζα, ήταν πολύ καλύτερος (και το σημαντικό, χρησιμότερος για τον τόπο) από το Βενιζέλο και ότι αυτός τώρα πρεσβεύει.

Και βέβαια -δυστυχώς- ο ΓΑΠ έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, αδυνατώντας να αλλάξει ακόμα και το κόμμα του παρά το εντυπωσιακό 1.000.000 υποστηρικτών από την πρώτη μέρα.

spirou είπε...

Ο ΓΑΠ είναι απόγονος μεγάλων ανδρών και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει δημοκρατικές ιδέες και προθέσεις.
Αλλά δεν είναι όσο "επιθετικός" τον θέλει ο κόσμος να είναι,ευτυχώς ή δυστυχώς.
Από την άλλη ο Βενιζέλος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος,που μπορεί να αλλάξει πολλά και να πείσει πολλούς ανθρώπους.
Εγώ θα τον ήθελα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εδώ και μια 4ετία.Και έχω ακούσει ακόμα και από δεξιούς αλλά και αναποφάσιστους γνωστούς μου ότι ο Βενιζέλος θα ήταν ένας "λόγος" για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Tο εκλπληκτικό όμως είναι ότι αυτοί που ζητάνε τον λογαριασμό από τον Γιώργο είναι αυτοί που ο κόσμος έλεγε "τα ίδια και τα ίδια". Αυτό με θυμώνει. Δεν ψήφισα ΠΑΣOK αυτή τη φορά. Kαι έγραψα και εναντίον της ψήφου και στα δύο κόμματα, για διαφορετικούς λόγους για το καθένα. Kαι στη περίπτωση του ΠΑΣOK και ο Γιώργος έχει ευθύνες διότι δεν έκανε ξεκαθάρισμα. Δεν δημιούργησε ένα νέο κόμμα. Έδωσε την αίσθηση ότι κλείστηκε σε μία αυλή. Σωστό; Λάθος; Ποιός ξέρει. Αυτό πίστεψε πολύς κόσμος. Δείτε και το εξής: όλος αυ'τος ο κόσμος στα μπλογκς στηρίζει τον Γιώργο. Ρωτάω: είναι στο κόμμα; Mπορεί να τον ψηφίσει; Mπορεί να τον στηρίξει σήμερα που κανάλια και δημοσκοπίσεις στηρίζουν Bενιζέλο;

Ανώνυμος είπε...

η ήττα όντως ήταν μεγάλη,το θέμα είναι ότι ευθύνετε ο οδηγός μόνο?η και το όχημα?Νομίζω και τα 2.
Εάν χρειάζεται αλλαγή ο οδηγός χρειάζεται και το όχημα.Στο όχημα αυτό βρισκόταν και ο Βενιζέλος.
Προσωπικά πιστεύω ότι έπρεπε να κάνει μεγαλύτερες τομές(ξεσκαρτάρισμα) στο Πασόκ.Δυστυχώς δεν έγιναν και όσες έγιναν ήταν εκ του ασφαλούς και δεν φάνηκαν στους ψηφοφόρους.Θα μου πείτε και πως να έκανε τέτοιες τομές!.Αφού απ' ότι είδα δεν τρελάθηκαν για την συσπείρωση στον πρόσωπο του Παπανδρέου,οι Βενιζέλος(έχτιζε αρχηγικό προφίλ ο χοντρός) και λοιποί(τους βλέπετε να παρελαύνουν τώρα ζητώντας αλλαγή αρχηγού).
Πήρε το Πασόκ όχι στα καλύτερα του και χρεώθηκε μία ήττα,και τώρα μετά από 3,5χρόνια πήγε παρακάτω
1ον)Λόγω μη στήριξης μέσα από το κόμμα του το ίδιο
2ον)Λόγω μη ξεκάθαρης πολιτικής ταυτότητας(μιας και υπήρχε εξίσωση μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)
3ον)Έχασε αρκετά την κεντροαριστερή του πλεύση(Γι αυτό και πολλοί πήγαν αριστερότερα και ας μην τους εκφράζουν απόλυτα τα κόμματα αυτά)
4ον)Λάθη επί λαθών(αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο)

Unknown είπε...

Έγιναν λάθη Παναγιώτη. Πολλά. Και παίχτηκε και μεγάλο παιγνίδι. Κυρίως από την αριστερά που πάτησε κυριολεκτικά επί καμένων προκειμένου να εξυπηρετήσει τον στόχο που όλοι υποψιαζόμασταν αλλά μόλις χθες παραδέχθηκε ο Τσίπρας: το κενό του ΠΑΣΟΚ που θα γεμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και οι άλλοι. Το θέμα είναι ότι ο Γιώργος έχασε. Όχι όμως αυτό που ο Γιώργος συμβολίζει. Ίσως είναι λάθος να υποστηριχτεί ο ΓΑΠ προσωπικά. Ίσως είναι προτιμότερο να μην καεί αφενός και αφετέρου να προωθηθεί ένας άνθρωπος της ίδιας σχολής αλλά με πιο "ηγετικά" χαρακτηριστικά. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Και προφανώς αν το δίλημμα είναι Γιώργος ή Βενιζέλος η απάντηση είναι σαφής.
Επί του πρακτέου, ίσως θα πρέπει καταρχήν να οργανώσουμε έναν ηλεκτρονικό χώρο που θα απηχεί τις απόψεις μας και θα βασίζεται στην ποιότητα ιδεών ενός left-right και την αποτελεσματική προβολή πολιτικού στίγματος ενός e-rooster. Περιμένω ιδέες.

Ανώνυμος είπε...

Θα ενώσω κι εγώ τη φωνή μου μαζί σου Παναγιώτη. Δυστυχώς στο χαρούμενο πρόσωπο του Β. Βενιζέλου την Κυριακή το βράδυ, αναγνώσαμε όλη τη δόση ειρωνείας και κυνικότητας, όλων αυτών που δούλεψαν μεθοδικά 3μιση χρόνια τώρα για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και για να οδηγήσουν σε δύσκολη θέση τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο από ανθρώπους που δεν ακολούθησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον προγραμματικό του λόγο, στην πορεία προς το λαό, στην αντιπολιτευτική του τακτική, στις ανανεωτικές προτάσεις, φρόντιζαν μόνο να υπερτονίζουν τα λάθη που ήταν λογικό να γίνουν και να «ετοιμάζουν το έδαφος» για τους εαυτούς τους, τυφλωμένοι από το πάθος για εξουσία και όχι από την ανάγκη προσφοράς στον τόπο και την παράταξη. Αν ήταν διαφορετικά δεν θα έβγαινε 5 λεπτά μετά τον Παπανδρέου να δηλώσει υποψηφιότητα. Θα σεβόταν την στιγμή και το πρόσωπο. Εν πάση περιπτώσει, στο ΠΑΣΟΚ εισήλθαμε λόγω της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου με ότι προοδευτικό, ανανεωτικό και συμφέρον για τον τόπο συνεπάγεται η παρουσία του, γιατί κανείς δεν είχε την όρεξη να ασχοληθεί με γερασμένα και φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα, σε μια στιγμή που ήταν σχεδόν βρισιά να λες ότι ασχολείσαι με το ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή δεν υπάρχει καμία εξάρτηση ούτε από συμφέροντα, ούτε από πρόσωπα αλλά η παρουσία μας είναι καθαρά ιδεολογική και εθελοντική θα στηρίξουμε τον πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου με όλες μας τις δυνάμεις ειδικότερα όσο βλέπουμε τα απανταχού «συμφέροντα» και τους διάφορους «βαρόνους» να τον πολεμούν με τόση λύσσα και τόσο πάθος. Το «παιχνίδι» μόλις ξεκίνησε.
Γιώργος

Υ.γ. Συγνώμη για το ύφος και την έκφραση, που εκπορεύεται από συναισθηματική φόρτιση βέβαια, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε όλοι έξω απ’ τα δόντια.

Ανώνυμος είπε...

Τρι Σεπ 18, 12:19:00

Ανώνυμος είπε...

φίλε Παναγιώτη
όλα φαίνονται να ήταν από καιρό σχεδιασμένα.. Αυτό που έκανε ο μπένι ήταν αναμενόμενο. ‘Ολο το οικονομικό τραστ στην Ελλάδα στηρίζει Βενιζέλο. άκου λοιπόν τον δεκάλογο της δικιάς μου αλήθειας.
1 ο Γιώργος δεν στηρίχθηκε καθόλου από τα στελέχη που τώρα πάνε στον μπένι
2 η πατουλίδου (ναι ντε αυτή η αχάριστη) βγήκε... από τη Θεσσαλονίκη(όλος τυχαίος) και έκραζε λίγο πριν από τη μάχη.
3 ο Γιώργος ανέλαβε (με γενναιότητα) το 2004 όταν ο Σημίτης δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την ήττα.
4 στον μπένι τώρα μαζεύονται όλες οι εκλεκτές φυσιογνωμίες του εκσυγχρονισμού.
5 ο Γιώργος έκανε φιλότιμες προσπάθειες, ψάχνοντας μέσα στην κοινωνία, να αναδείξει νέα στελέχη. εσύ είσαι ένα απ αυτά.(τα είχαμε πει άλλωστε και στο Αγρίνιο αν θυμάσαι). κάποια δεν του βγήκανε. η πρόθεση όμως ήταν αυτή.
6 ορισμένοι σατιρολόγοι μητσικώστας , λαζόπουλος κλπ επί τέσσερα χρόνια έκαναν τη δουλειά τους. ο κ Παπανδρέου ήταν Γιωργάκης (μα συνέχεια όμως) με την αμερικανική σημαία πίσω του και τη σαλιάρα της μαμάς. αχ ναι μωρέ μιλάμε για σάτιρα έ? κούνια που μας κούναγε. αυτοί προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ο Γιώργος δεν τραβάει είναι αμερικανάκι, παιδί της μαμάς.
7 όσο εμείς κοιμόμαστε το σύστημα της δεξιάς οργανώνεται και θα το βρούμε μπροστά μας. αχ ναι τότε θα λέμε 'μα είχαμε ισχυρή αντιπολίτευση'.
8 ηθικότερο στοιχείο απ τον κ Παπανδρέου δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
9 ο Γιώργος έκανε και λάθη, όπως όλοι οι άνθρωποι. επειδή όμως εδώ δεν είμαστε Αμερική, θα του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία
10 ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η τελευταία μας ευκαιρία. όχι για το κόμμα, αυτό θα βγει βρέξει χιονίσει την επόμενη φορά. είναι η τελευταία ευκαιρία η χώρα να αποκτήσει έναν πρωθυπουργό που επιλέγει συνεργάτες όπως εσένα Παναγιώτη.
Υ.Γ. μίλησα σήμερα με τουλάχιστον 40 φίλους μου. όλοι εκσυγχρονιστές (μαζί με μένα). ένα έχω να σου πω. ήρθε η ώρα για το τέλος του Βενιζέλου. είμαστε όλοι θυμωμένοι μ αυτά που έκανε χθες. αρκετά με τα κολπάκια του τέσσερα χρόνια τώρα.

Andreas είπε...

Με προβληματίζει αν θα μπορέσει ο Παπανδρέου να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στους φίλους του ΠΑΣΟΚ μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Είναι προφανές πως υπάρχει (και υπήρξε) μεγάλη οργάνωση από την άλλη πλευρά... Τι μπορεί να γίνει για να πείσει ο Παπανδρέου τον κόσμο πως έχει όραμα για τον τόπο και μπορεί να το πραγματοποιήσει αποτελεσματικά; Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

" ... Ισως τελικά αυτή η ήττα να είναι η μεγάλη ευκαιρία να γλιτώσει το ΠΑΣΟΚ από τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που το κρατάνε δέσμιο..."

Νόμιζα ότι η προηγούμενη ήττα του 2004 ήταν ακριβώς αυτή η ευκαιρία που λές. Πόσες ακριβώς βαριές ήττες χρειάζεται ο ΓΑΠ για να καθαρίσει το ΠΑΣΟΚ απο τους μηχανισμούς? Δύο τρείς? Πέντε? Είσαι νέο παιδί. Μη χαραμίσεις κι εσύ όπως τόσοι και τόσοι 20 χρόνια τρέχοντας πίσω από ηλίθιους/ανίκανους/διεφθαρμένους. Εκτός αποβλέπεις να γίνεις ένας απο αυτούς (δε φαίνεσαι τέτοιος) οπότε το μέλλον θα είναι και για σένα λαμπρό.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει ο Βενιζελος να ειναι καλυτερος αρχηγος απο τον ΓΑΠ αλλα οσο στο μυαλο μου στροβιλιζει το γεγονος οτι κατα τον προεκλογικο αγωνα ηταν ουσιαστικα απων και ξαφνικα μετα την (σιγουρη) ηττα εμφανιστηκε σαν μεσσιας στο Ζαππειο, το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι οτι για τον Βενιζελο "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα". Σε 4 χρονια θα ειναι σιγουρος πρωθυπουργος με δεδομενο οτι δεξια κυβερνηση η Ελλαδα δεν αντεχει. Προδοσε τον αρχηγο του κομματος του για την εξουσια που θα αποκτησει στα 50 του. Οτι πρεπει...Αν θα τον ψηφισω?? Ειναι σε θεση να φερει κατι νεο?? Δεν μου λετε ρε παιδια...Πως μπορεις να εμπιστευτεις εναν ανθρωπο που απο τους πρωτους που βγηκαν να τον υποστηριξουν ειναι ο Γιαννος?????? Αν εχω λιγο τσιπα πανω μου ειμαι σε θεση να αναγνωρισω το αναμφισβητητο γεγονος οτι εγω με τον Γιαννο δεν εχω κανενα κοινο συμφερον...Ισως για καυσοξυλο να μου ηταν χρησιμος...

Σπύρος Ντόβας είπε...

Να σου πω την αλήθεια, εκπλήσσομαι λίγο που ο ΓΑΠ συνεχίζει να απολαμβάνει της πλήρους αποδοχής και υποστήριξής σου. Δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να κλονιστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, κάθε άλλο. Θα υπέθετα ότι ο αυξανόμενος λαϊκισμός που κορυφώθηκε με τον πληστηριασμό παροχών, το "τα λεφτά θα βρεθούν" κλπ ίσως σε κάποιο θα σε είχαν "κρυώσει". Βέβαια εσύ ήσουν πολύ πιο κοντά στα τεκτενόμενα από μένα οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρεις...
Πάντως δυστυχώς απεδείχθη ότι στο μυαλό του ΓΑΠ το "πρέπει να είσαι και λίγο pop", μεταφράστηκε σε populist... Στάση που μακροπρόθεσμα θα επιδράσει σε όλους μας, άσχετα αν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ ή όχι...

Σπύρος Ντόβας είπε...

πω πω ορθογραφία...

κύριε, κύριε ξέρω και τα σωστά:

Πλειστηριασμός, τεκταινόμενα, "...σε κάποιο βαθμό..."

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια απο την αλλη πολλοί πιστεύουν οτι ο ΓΑΠ είναι απλώς γιός του μπαμπά του... Τι νά στηρίξουν? Αφου δεν ξέρει να μιλήσει.