2007-09-12

ανοικτή δικτυακή συνέντευξη Παπανδρέου



Από την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται ερωτήσεις σε ανοικτή διαδικτυακή συνέντευξη που συνδιοργανώνεται από το in.gr, ΤΑ ΝΕΑ και το pathfinder με τη συμμετοχή bloggers και χρηστών του διαδικτύου.

Υποβάλετε τις ερωτήσεις σας στο wikipolitics.gr.

(όσοι γκρινιάζετε ότι "οι πολιτικοί δεν μιλάνε για αυτά που μας ενδιαφέρουν"... ορίστε μία καλή ευκαιρία)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

vlepo foverh antapokrish apo tous xristes !!! den to perimena

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ! Φαίνεται ότι έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από την προηγούμενη φορά που αναφέρθηκα σε κάτι παρόμοιο...

Oneiros είπε...

Αν και άργησαν -θα ήταν πιό χρήσιμο αν μαζεύονταν από νωρίτερα οι ερωτήσεις- μπράβο στα παιδιά, και ευρηματική η χρήση του Wordpress με το plugin βαθμολογίας' δεν την είχα σκεφτεί.
Οι άμεσες συνεντεύξεις στα blogs και τα debate με ερωτήσεις πολιτών είναι το πιό ενδιαφέρον στοιχείο σ' αυτές τις εκλογές' θα έχει ενδιαφέρον μετά να κάνουμε οι bloggers μιά συνολική αποτίμηση της αξιοποίησης και χρησιμότητάς τους για το εκλογικό σώμα. Και φυσικά, μόνο το ψωμί από τα ΜΜΕ δεν τρώνε οι πολίτες - δημοσιογράφοι και τα νέα μέσα, μάλλον περισσότερο τους δίνουμε (food for thought για όλους, τουλάχιστον, αν όχι στην κυριολεξία).

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική ιδέα, indeed!

Μήπως γνωρίζεις πώς θα δημοσιευθούν οι απαντήσεις; Δεν ξέρω πόσες ερωτήσεις θα επιλεγούν προς απάντηση τελικά, αλλά και ένα κλάσμα αυτών να επιλεγεί, λογικά μιλάμε για τεράστιο όγκο δουλειάς προκειμένου να ετοιμαστούν γραπτές απαντήσεις. Ένα podcast μπορεί και να ήταν ιδανικό σε μια τέτοια περίπτωση - αναρωτιέμαι αν αυτή η ιδέα πέρασε από κανενός άλλου το μυαλό.

Επιπλέον, και προκαταβολικά συγνώμη αν ακουστώ αφελής, αλλά στ' αλήθεια θα διαβάσουμε απαντήσεις του ίδιου του Παπανδρέου και όχι κάποιων συνεργατών του; Διότι ο φόρτος της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας είναι τέτοιος που θα μου φαινόταν απίθανο (και αξιοθαύμαστο) αν ο πρόεδρος ενός κόμματος, τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, τα άφηνε όλα στην άκρη προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις μιας μειοψηφίας πολιτών του διαδικτύου.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@skarab: Το ότι θα απαντήσει ο ίδιος, είναι δεδομένο. Είναι όντως τεράστιος όγκος δουλειάς και εγώ δεν μπορώ να σου πω σε πόσες θα απαντήσει. Φαντάζομαι σε όσες περισσότερες μπορεί.

Η ιδέα για podcast έχει προταθεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πρόγραμμα και τον χρόνο του ίδιου, που αυτές τις μέρες είναι (όπως λες και συ) πολύ δύσκολο να βρεθει.

Για να διευκολύνει την διαδικασία, το Τμήμα Διαδικτύου κάνει παράλληλα μία κατηγοριοποίηση, ώστε να ομαδοποιηθούν οι ερωτήσεις. Η δουλειά γίνεται χρησιμοποιώντας το... del.icio.us (και γαμώ τις ιδέες!)