2007-07-01

Σοσιαλιστική Διεθνής, 29-30 Ιουνίου 2007

Στις 29 και 30 Ιουνίου έγινε στην Γενεύη η συνάντηση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Παπανδρέου βρέθηκε εκεί την Πέμπτη 28/6 το απόγευμα και συμμετείχε στο δείπνο εργασίας που έγινε στο ξενοδοχείο Intercontinental με την συμμετοχή του προεδρείου της Σ.Δ.



download mp4

Δυστυχώς, λόγω της δραματικής κατάστασης με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα έφυγε αργά το βράδυ για να επιστρέψει πάλι πίσω. Εμείς μείναμε όπως ήταν προγραμματισμένο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι και παρακολουθήσαμε τις διεργασίες του Συμβουλίου που ασχολήθηκαν με δύο θέματα.

Το ένα ήταν η παγκόσμια ειρήνη και οι διαμάχες που βρίσκονται σε έξαρση σε όλο τον κόσμο και το άλλο οι οικολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Μπορεί να ακούγονται κοινότυπα θέματα, αλλά οι συμμετέχοντες δεν ήταν κοπέλες από καλλιστεία... Οι εισηγήσεις πολιτικών όπως ο Mahmoud Abbas (Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Παλαιστινιακής Αρχής), του Jalal Talabani (πρόεδρος του Ιράκ), του Massoud Barzani (ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ), αλλά και ευρωπαίων ηγετών όπως ο Goran Person (πρώην Πρωθυπουργός της Σουηδίας), του Luis Ayala, του Massimo D'Alema αλλά και άλλων, όπως της Benazir Bhutto (η λίστα είναι μεγάλη με ηγέτες από όλο τον κόσμο), έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

UPDATE:
Μπορείτε να δείτε και μερικές φωτογραφίες που ανέβασα στο Flickr.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η έναρξη του βίντεο είναι όλα τα λεφτά!