2007-04-01

Συνεδριο Νεολαιας ΠΑΣΟΚ #6

Το τελευταίο και πιο επεισοδιακό μέρος της χθεσινής διαδικασίας το είδα από το σπίτι, live από το PASOK WEB TV.

Σήμερα έχει πραγματικά πολύ κόσμο, είναι οι ψηφοφορίες. Τώρα καταλαβαίνω και γιατί επέμεινε ο Σκανδαλίδης να ψηφιστούν οι προτάσεις για την Παιδεία στην κάλπη (σήμερα) και όχι με ανάταση χειρών όπως έγινε χθές. Πραγματικά όσοι επέμειναν να γίνει χθές η ψήφιση νομίζω ότι φοβόντουσαν τί θα ψηφίσουν οι 6.000 σύνεδροι και προτιμούσαν να περάσουν αποφάσεις χθές στις 12 το βράδυ σε ένα χώρο που είχαν μείνει κυρίως οι πιο στρατευμένοι ή έστω οι πιο αφοσιωμένοι -αλλά σίγουρα όχι όλοι. (Όλα αυτά βέβαια, είναι η δική μου ερμηνεία, που όπως είπα και στα προηγούμενα σχετικά posts, δεν έχω καμία ιδέα για το πώς δουλεύουν οι διαδικασίες και τα politics της Νεολαίας, υπάρχει μεγάλο περιθώριο σφάλματος στις εκτιμήσεις μου...)

Από την άλλη, σίγουρα κάποια διαδικαστικά πράγματα θα έπρεπε να ψηφιστούν με απλή ανάταση του χεριού, όσο και αν ακούγεται περίεργο, αφού αυτό ήταν το ιδρυτικό συνέδριο και θα έπρεπε να αποφασιστούν οι διαδικασίες εκλογής, εκπροσώπησης κ.λ. για να μπορούν να γίνουν σήμερα οι εκλογές. Αλλιώς θα καταλήγανε σε προβλήματα τύπου κότας και αυγού...

Ελπίζω ότι με την νέα δομή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ να έχει πιο ουσιαστικές και πρωτοποριακές προτάσεις γιατί διέκρινα ότι υπάρχουν, αλλά χρειάζεται δουλειά για να αναδειχθούν και να προταγωνιστήσουν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδα στην τηλεόραση το Σκανδαλίδη που φώναξε, όταν γινόταν φασαρία. Σαν το μπαμπά που μαλώνει τα παιδιά του. "Καλά τους έκανε" είπα, γιατί θεωρώ πως δεν ήταν μέσο επιβολής "η φωνή" που έριξε αλλά μέσο ώστε να τους επαναφέρει στο σωστό δρόμο της καλής και πολιτικής συμπεριφοράς.

Γιατί δεν υπάρχουν φαινόμενα χουλιγκανισμού, μόνο στον αθλητισμό, αλλά και και στην πολιτική. Κορυφαίο παράδειγμα η ΠΑΣΠ που σαν οπαδοί ομάδας Γ' Εθνικής έπρεπε να λένε επι 24ωρου βάσεως τα συνθήματα τους, ώστε να διατηρήσουν την ιδεολογική τους ταυτότητα...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ιδεολογική ταυτότητα στη νεολαία του Πασοκ?

Οδυσσέας Κορακίδης είπε...

Sosti i paratirisi sou sxetika me tin psifoforia gia to arthro 16 sto mono poy tha eprepe isws na tethei eksarxeis dioti ta gegonota ediksan pws o xronos sinebale sto na sximatistei mia sigkekrimeni kai arnitiki gnwmi kai gia to skandalidi kai gia tin protasi pou aftos ypostirize.
Alos einai omos o logos poy afinw sxolio, eida to blog sou sto blog tou basili tou logotheti kai eipa na riksw mia matia.mou fenete arketa kalo kai ksefebgei apo tin filosofia twn ellinikwn blogs. Ayto bebea einai kalo!Diabasa kai mia sinenetafksi sou prosfata kai exw tin aisthisi pws iparxoun arketa akomi sto pasok pou tha se ekpliksoun.ta perissotera exw tin aisthisi tha se ekpliksoun thetika.
loipon kali sinexia sti doulia sou.

odisseas korakidis
odisseas.wordpress.com

Pythagoras είπε...

Πως είναι δυνατόν να υπάρχει πολιτική ταυτότητα απο παιδιά τα οποία μπαίνουν και ασχολούντε με τα "κοινά" για να πάρουν τα θέματα της σχολής και να περάσουν τα μαθήματα.
Επίσης πως είναι δυνατόν να υπάρξει ιδεολογική ταυτότητα όταν λένε στo οικονομικό τους πρόγραμμα (στο dialogos.pasok.gr) πράγματα τα οποία στα οικονομικά απλά δεν στέκουν?
"Πυθαγόρας"