2007-03-05

Ooops!

Προφανώς, οι (νομίζω 13) δηλώσεις που ανέβηκαν όλες μαζί στο radiopod.pasok.gr, δημιούργησαν... προβλήματα. Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση και δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερα την επόμενη φορά...

Σε κάθε περίπτωση, sorry για το προβληματάκι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη πραγματκά ενοχλήθηκα από το clutter στο sync.gr. Περισσότερο όμως με ενόχλησε η ελαφρότητα του clutter: το περιεχόμενο δεν είναι podcast.

Θα μου πεις τώρα, τι είναι το podcast; Και θα συμφωνήσω πως δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός ορισμός. Αλλά όλοι είμαστε σε θέση να διακρίνουμε τι *δεν* είναι podcast.

Αντιλαμβάνομαι επίσης πως πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο που έχει σχέση με το προγραμματικό συνέδριο του Κινήματος το Σάββατοκύριακο.

Ίσως στο μέλλον να βρεις άλλους τρόπους. Να φτιαχτεί δηλαδή ένα podcast με αρχή, μέση, και τέλος, που να περιέχει όλες τις δηλώσεις σε ένα επεισόδιο, ίσως δύο (ένα για τον Αρχηγό κι ένα για τα στελέχη).

Το sync αφιερώνει 20 θέσεις για τα πιο πρόσφατα podcasts. Ε όταν βλέπω 12 από τα 20 να είναι radio-ΠΑΣΟΚ και μάλιστα να μην διακρίνονται από τα βασικά χαρακτηριστικά του podcast, τότε διαμαρτύρομαι.

Σε τελική ανάλυση κάνεις ζημιά στους Έλληνες podcasters. Αν θέλει προβολή μέσω podcast η κ. Ζήση, ο κ. Παπουτσής, και τα υπόλοιπα στελέχη, ας αναζητήσουν άτομα σαν κι εσένα να τους βοηθήσουν στην παραγωγή τέτοιου περιεχομένου.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος νομίζω καλύτερος. Μπορείς να δημιουργείς playlists.
Δες αυτό το παράδειγμα:
http://www.sgouridis.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=46&Itemid=111

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Λεωνίδα, αυτό που λές όμως δεν είναι τόσο πρόβλημα του site όσο του sync! Εννοώ ότι, υπάρχει ένα site, το radiopod.pasok.gr που εξυπηρετεί μία συγκεκριμένη λειτουργία. Έχει feed με enclosures και ως τέτοιο έχει περιληφθεί στο sync. Αν δεν ακολουθεί του τρόπους καλής συμπεριφοράς των υπόλοιπων podcasts (προφανώς, αφού λειτουργεί με διαφορετική λογική), τότε ίσως να αφαιρεθεί; (δεν θα το ήθελα, αλλά το καταλαβαίνω).

Το συγκεκριμένο site υπήρχε πριν από το SYNC, τί να κάνουμε τώρα;

Φαντάζομαι ότι το ίδιο πρόβλημα θα εμφανιστεί αν χρησιμοποιώντας το http://twitter.com/ κρατάω το blog μου και βγαίνει κάθε 20 λεπτά νέο mini-post... Ή αν βάλουμε στα blogs το feed των ειδήσεων της Ναυτεμπορικής. Να τους λέγαμε να κάνουν μόνο ένα post την μέρα;

Επαναλαμβάνω, καταλαβαίνω τί σε ενόχλησε, αλλά δεν βλέπω σε τί φταίω.

(For the record: Τεχνικά, το συγκεκριμένο feed είναι podcast, δεν είναι user-generated content. βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Podcasting )

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, δεν έγραψα πουθένα πως φταις εσύ για κάτι. Και σε τελική ανάλυση δεν είναι θέμα του ποιός φτάει αλλά τι μπορεί να γίνει για να μην δημιουργούνται άσχημες εντυπώσεις.

Τα casts που δημοσιεύτηκαν δεν ήταν καν θεματικά οργανωμένα έτσι ώστε έχει νόημα η τεχνική δικαιολογία "Θα μπορούσαμε να τις έχουμε ενώσει όλες σε μία εκπομπή, όμως αυτό θα δυσκόλευε όποιον θα ήθελε να ακούσει ένα συγκεκριμένο θέμα."

Στο sync βλέπει κανείς μια λίστα με δηλώσεις του τάδε για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι θεματικό το clutter δηλαδή, να πεις, πάει στην ευχή.

Και βεβαίως δεν συζητούμε για αφαίρεση του radio PASOK από το sync.

Αλλά μεταξύ δύο ακραίων φαινομένων, δηλαδή του clutter και της αφαίρεσης είμαι βέβαιος πως καλόπιστοι άνθρωποι μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν πρακτικές λύσεις.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Λεωνίδα,

1. οτί φταίω, φταίω :-) αφού εγώ τα ανέβασα!
2. η θεματική συνοχή είναι "δηλώσεις των μελών της Επιτροπής Προγράμματος μετά την Συνεδρίαση..." (εννοώ, εντάξη, δεν ήταν απλά χύμα δηλώσεις επειδή έτσι μας κατέβηκε) και ο λόγος που ήταν ξεχωριστά ήταν γιατί π.χ. κάποιος μπορεί να ήθελε να ακούσει μόνο για την "ανάπτυξη". Η πληροφορία αυτή ήταν στο body του κάθε post που δεν φαίνεται στο sync στην πρώτη σελίδα. Ίσως θα έπρεπε να το περιλάβουμε στον τίτλο... (π.χ. δες εδώ)

Κατά τα άλλα, αν φάνηκαν αυτά που έγραψα επιθετικά, δεν είχα τέτοιο σκοπό, το έγραψα άλλωστε και στο post, "Σε κάθε περίπτωση, sorry για το προβληματάκι" :-)