2007-02-03

προταση μομφης

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για για την κυβέρνηση χθές και η Χαρ. Τρικούπη μπήκε σε κατάσταση ετοιμότητας. Όχι ότι τις άλλες μέρες είναι χαλαρά τα πράγματα. Αλλά από χθές ξαφνικά αυξήθηκε η ροή πληροφοριών, τα e-mails, τα τηλέφωνα, η κίνηση στα sites μας. Κατάφερα να ξεμπλέξω μόνο αρκετά αφού είχε τελειώσει η συζήτηση στην Βουλή, κατά τις 11:30.

Στο radipod.pasok.gr μπορείτε να βρείτε τις ομιλίες των περισσότερων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ως geek, να ξεχωρίσω αυτή του Ανωμερίτη, που αναφέρεται στην σύμβαση του Ελληνικού Δημόσιου με την Microsoft. ;-)

Ορίστε και η ομιλία του Παπανδρέου, από το google video:



--
UPDATE: Ορίστε και το video με την απάντηση στον Καραμανλή.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Έχω βαρεθεί, απ'όσο θυμάμαι την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, να έχουμε την αντιπολίτευση μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας είτε να ζητά πρόωρες εκλογές ή να καταθέτει πρόταση μομφής με σκοπό αυτές. Αυτοί οι άνθρωποι αν είχαν έστω και κάτι πραγματικά πρωτοπόρο και χρήσιμο να προτείνουν για τον τόπο και αν πραγματικά τους ένοιαζε η πρόοδος του, το να ζητάνε εκλογές πριν την ολοκλήρωση της θητείας μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης θα ήταν το τελευταίο που θα περνούσε από το μυαλό τους.
Αλλά είναι τόσο χρυσή η κουτάλα που μπροστά στην αλαζονεία και την εξουσιομανία προτιμούν να κλονίζουν το πολίτευμα και και την αξιοπιστία του προκειμένου να χριστούν διάδοχοι μια ώρα αρχύτερα.
Άλλο ένα παράδειγμα απαξίωσης των αρχών που ξεκινάει από την "κορυφή" και φυσικά διαχέεται στη βάση σε όλα τα επίπεδα.

Theodosios είπε...

Yparxei h olokliromenh apanthsh tou karamanli ston G.Pap h aplos mono to dressing down gia to xioumor(:s) tou?

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@theo: εγώ αυτό βρήκα ενδιαφέρον και αυτό έβαλα εδώ. Δεν είμαι το κανάλι της βουλής!