2007-02-28

070228 REC(on) #4

(επιτέλους) το πρώτο video από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Είναι η επίσκεψη του Παπανδρέου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Καρδία στην Πτολεμαϊδα (Σάββατο, 24/2/2007).

Εντυπώσεις: Είναι απίστευτο για κάποιον που δεν έχει επαφή πόσοι άνθρωποι εργάζονται και τί εξοπλισμός απαιτείται για να δείτε 1-2 λεπτά στο δελτίο ειδήσεων. Πραγματικά εντυπωσιακό.

Από την άλλη, τελικά ελάχιστα πράγματα βγαίνουν τελικά στον Τύπο. Για παράδειγμα, από την συζήτηση του Γ.Α.Π. με την διοίκηση και τους εργαζόμενους, έχω την εντύπωση, ότι βγήκε μόνο η κατηγορία προς την κυβέρνηση για την απαξίωση της ΔΕΗ. Όμως είπε κι άλλα. Είπε για τις νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ και η περιοχή που βασίζεται οικονομικά στον λιγνήτη σε μία εποχή όπου η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα, για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει στον τομέα της ενέργειας ώστε η περιοχή να αναδειχθεί σε χώρο έρευνας και παραγωγής πιο οικολογικών μορφών ενέργειας κ.λ. Εμένα αυτά μου έκαναν "κλικ", όχι οι κατηγορίες.

Το video δεν είναι σπουδαίο, αλλά θα σας βάλει στο κλίμα. Στις επόμενες μέρες έρχονται και πιο καλά -ελπίζω :-)



Download .mp4

6 σχόλια:

Βασίλης Λογοθέτης είπε...

Πολή καλή η προσπάθεια Παναγιώτη και το βίντεο δεν ήταν σε καμία περίπτωση άσχημο.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ανακάλυψε ο ΓΑΠ την απαξίωση της ΔΕΗ? Τόσα χρόνια που ήταν Κυβέρνηση και υπ' ευθύνη της και εσκεμμένα, οργιάζει το δουλεμπόριο με τους διάφορους εργολάβους, δεν είχε καταλάβει τίποτα? Διάβαζε κι αυτός σαν τον Χριστόδουλο?

Επειδή εμείς μένουμε στην Πτολεμαϊδα μην μας περνάει για κάφρους.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@rocean: Αν ρωτάς εμένα, δυτυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω, η ενασχόλησή μου με τον χώρο είναι πάρα μα πάρα πολύ πρόσφατη.

Θεωρώντας όμως ότι οι ερωτήσεις σου δεν είναι ρητορικές, μπορώ να συμπεράνω ότι για το πρόβλημα:

1. Συμφωνείς με τον ΓΑΠ στην εκτίμηση ότι η ΔΕΗ έχει απαξιωθεί.
2. Ίσως διαφωνείτε εν μέρη στα αίτια (στο βαθμό που λές ότι δεν φταίει μόνο η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ).
3. Δεν ξέρω αν συμφωνείς μαζί του στην λύση.

Προσωπικά, θα με ενδιέφερε να ακούσω τις σκέψεις σου για τις πιθανές λύσεις, αφού καταλαβαίνω ότι έχεις προσωπική άποψη τα προβλήματα της περιοχής. Όχι πως κάνει καμία ουσιαστική διαφορά αν τα γνωρίζω εγώ ή όχι, αλλά μιας και άνοιξες το θέμα, γιατί να μην μάθουν 5 πράγματα παραπάνω οι αναγνώστες και ο συντάκτης αυτού του blog;

Αν μπείς στον κόπο να γράψεις ή έχεις γράψει σχετικά στο blog σου, πες μου να βάλω link.

Tom Baker είπε...

Μη σε στεναχωρησω αλλα το video εχει ενα σωρο τεχνικα λαθη. Email me αν θελεις μερικες παρατηρησεις.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο της Nεμέσεως
στο τεύχος Δεκεμβρίου.Ίσως να το ανεβάσω στο blog αφού επιτρέπεται, άλλα θα σας πρότεινα να το βρείτε και να το αγοράσετε. Δείχνει πως η Δ.Ε.Η απαξιώνεται τα τελευταία 6 χρόνια. Πως η Ν.Δ. μεθοθεύει και την ιδιωτικοποίηση της πουλώντας ρεύμα πιο ακριβά από ότι αγοράζει η ΔΕΗ! Το Πα.Σο.Κ την άφησε χωρίς επενδύσεις και η Ν.Δ την ετοιμάζει για ξεπούλημα.
Παναγιώτη θέλει θάρρος να παραδέχεσαι πως δε γνωρίζεις κάτι και να μην το παίζεις ειδήμων. Επειδή θεωρώ πως έχεις αγνές προθέσεις και όρεξη για δουλειά θα σου πρότεινα να βρίσκεις τα τεύχη της Νεμέσεως. Έχει πάντοτε πολύ ενδιαφέροντα άρθρα και αντικειμενικά παρουσιασμένα.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@tom baker: είμαι ο πλέον άσχετος ερασιτέχνης στο θέμα! Γράψ' τα εδώ αν θες να μαθαίνουμε όλοι μαζί.

@karpidis: θα διαβάσω!