2009-02-04

είναι δικαιολογία αυτή;

Την ώρα που έγραφα χθες στο twitter ότι άκουσα πως έριξαν χημικά την ώρα που ήταν ο Παπανδρέου στο λιμάνι, περίμενα την (αναμενόμενη) ερώτηση: "δηλαδή αν δεν ήταν ο Παπανδρέου θα ήταν ΟΚ;"

Η απάντηση βέβαια είναι ότι όταν ρίχνεις χημικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπράτεις παράλληλα και μία πολιτική πράξη που είναι καταδικαστέα -δεν "χτυπάς" απλά ένα πολίτη αλλά και ένα θεσμό της δημοκρατίας.

Αλλά η επίσημη απάντηση του υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι εξοργιστική: "είχαμε σταματήσει να ρίχνουμε χημικά, 10 λεπτά πριν πλησιάσει ο κ. Παπανδρέου!" Και προσθέτουν "δεν μας είχε ειδοποιήσει!"

Είμαστε με τα καλά μας; Σε ποια δημοκρατική χώρα θα έστεκε αυτή η δικαιολογία; Σε ποια δημοκρατική χώρα ο υπουργός θεωρεί αποδεκτή δικαιολογία ότι "ρίχναμε χημικά στην μούρη των πολιτών, αλλά αν ξέραμε ότι θα είναι εκεί κάποιος πολιτικός, θα είχαμε σταματήσει";

Νομίζω ότι και μόνο για αυτή την δήλωση, θα έπρεπε ο Καραμανλής (που έχει χαθεί αυτός πάλι;) να ξηλώσει τον Μαρκογιαννάκη άμεσα. Και αν ο λόγος που εκτέθηκαν έτσι είναι ότι ο Παπανδρέου δεν τους είχε ειδοποιήσει, χαίρομαι και ελπίζω να συνεχίσει να εμφανίζεται σε διάφορα σημεία χωρίς προειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: