2007-03-25

Διαβουλευση προγραμματος

Το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες. Κάτι που πολλοί παρέβλεψαν ως δευτερεύον είναι ότι "θα ακολουθήσει διαβούλευση" πάνω στο πλαίσιο αυτό με όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι το θεώρησαν την διαβούλευση λίγο "επικοινωνιακή" και επουσιώδη, με την έννοια ότι... δεν θα γίνει τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να γίνει διάλογος πάνω στο πρόγραμμα, να εμπλουτισθεί, να εξηγηθεί. Τις επόμενες μέρες, απ' όσο ξέρω, θα παρουσιαστεί και η σχετική δυνατότητα μέσω internet. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει πολυάριθμες συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα, συζητήσεις που καταγράφονται και συγκεντρώνονται.

Χθές, είδα μία εκπληκτική πρωτοβουλία του Γιώργου Κρόγια από την Ξάνθη που "παντρεύει" το off-line με το on-line. Ανέβασε την ηχογραφημένη συζήτηση που έγινε στην Δημοτική Συνέλευση του Δήμου Μύκης, στον Εχίνο (Πομάκοι της Ορεινής Ροδόπης) στο site της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης ώστε να είναι διαθέσιμη σε όποιον ενδιαφέρεται να την ακούσει. (και πραγματικά, έχει ενδιαφέρον, ειδικά κάπου μετά το 50' όταν η συζήτηση "λύνεται" και ακούγονται πιο ελεύθερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: